Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

ProCivitas privata gymnasium Stockholm
Programinformation
Ort: Stockholm

Utbildningsinfo

Beteendevetenskap på ProCivitas StockholmSamhällsvetenskapsprogrammet och Beteendevetenskap på ProCivitas Stockholm

Målet med samhällsvetenskapsprogrammet har på ProCivitas länge varit och är fortfarande att erbjuda Sveriges bästa gymnasieutbildning. För att jobba mot det målet har ProCivitas framför allt jobbat med att åstadkomma en konkret praktisk koppling till näringslivet och verksamheter utanför den vanliga skolvärlden.

Samhällsvetenskapsprogrammet på ProCivitas Stockholm passar dig som huvudsakligen vill skaffa dig kunskaper och nyttiga erfarenheter inför ditt kommande arbetsliv. Efter gymnasiet kommer du att ha många valmöjligheter när det kommer till fortsatta studier. På ProCivitas Stockholm har samhällsvetenskapsprogrammet en tydlig riktning mot ekonomi, internationalisering och ledarskap.

Inriktning Beteendevetenskap

En inriktning mot beteendevetenskap innebär mer studier om människan och hennes beteende. Du läser bland annat ytterligare kurser i psykologi och samhällskunskap, men får även läsa kurser som sociologi.

  • Ledarskap och organisation 100
  • Kommunikation 100
  • Psykologi 2a 50
  • Samhällskunskap 2 100
  • Sociologi 100

Efter gymnasiet

Många av de elever som tidigare läst ProCivitas samhällsvetenskapsprogram har efter studenten huvudsakligen valt att läsa vidare på universitet eller högskola. Många söker sig till Handelshögskolan i Stockholm eller andra ekonomiutbildningar i landet eller utlandet. Men alla väljer inte att försätta med ekonomi utan istället läser till jurister, lärare, mm.

Film

Film om ProCivitas Privata Gymnasium Stockholm som öppnar upp till hösten 2017!

Behörighet

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan.

  • För samhällsvetenskapsprogrammet ska fyra av de ytterligare nio ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religion.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som ProCivitas privata gymnasium Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieexamen. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

ProCivitas privata gymnasium Stockholm

ProCivitas-Stockholm

Vill du gå på Stockholms bästa gymnasieskola?

På den nya gymnasieskolan ProCivitas Stockholm har man målsättningen klar för sig, att bli Stockholms bästa gymnasieskola. Du som elev förtjänar det allra bästa! För att nå dessa högt ställda mål anställer ProCivitas bara de allra bästa lärarna och ger...


Läs mer om ProCivitas privata gymnasium Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

ProCivitas privata gymnasium Stockholm

Sandbacksgatan 10
11621 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.procivitas.se