"Känns mer som en modern arbetsplats än en klassisk skolmiljö"

Procivitas Malmö

Måns på Procivitas Malmö

Måns hade hört mycket gott om Procivitas Privata Gymnasium Malmö, men blev ändå positivt överraskad när han började på skolan.

Måns Hindsö ville gå en högskoleförberedande utbildning på gymnasiet.
– Jag hade nåtts av ProCivitas goda rykte i Malmö, men blev helt betuttad när jag besökte skolan, säger han.

Det var skolans härliga atmosfär som blev helt avgörande för Måns Hindsö.
– Jag fick ett så härligt första intryck och visste direkt att jag ville studera på den skolan. Jag valde Ekonomiprogrammet vilket jag är nöjd med idag, säger Måns.
Han kände sig välkommen på skolan och gillade lokalerna.
– Det första man möts av är den härliga ljusgården i entrén, det är en fräsch skola, det känns mer som att komma till en modern arbetsplats än en klassisk skolmiljö. Det betyder mycket för mig. Det gör att jag vill vara där, jag trivs och vill vara med och bidra till att allt är så bra som det är, säger han.

Måns tycker att lärarna är det allra bästa med skolan.
– De är inte bara duktiga på att lära ut, de har en otroligt fin kontakt med oss elever också, de inspirerar oss och lyfter allt ytterligare en nivå med sitt sätt att vara.
När Måns började på ProCivitas Malmö visste han inte så mycket om den starka kårandan som finns på skolan. Alla evenemang som anordnas under läsåret tycker han ger ett mervärde som sätter guldkant på tillvaron.

– Jag är inte med i styrelsen, men jag är en aktiv kårmedlem och i vår kommer jag vara
ansvarig för det årliga spexet, en spektakulär föreställning som vi gör tillsammans, skolans samtliga årskurser och program. De tidigare åren har föreställningen haft sång- och danstema och det kommer det bli även denna gången. Jag dansar och skådespelar på fritiden så det känns självklart för mig, säger han.

Redan nu finns planer på att plugga vidare efter studenten.
– Köpenhamn eller Handels i Göteborg är drömmen, men först ska jag njuta av mitt sista läsår, säger han.

Läs mer om ProCivitas privata gymnasium Malmö

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av ProCivitas privata gymnasium Malmö.

Medlemslogin