Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Idrottsutbildning (NIU), Simhopp

ProCivitas privata gymnasium Malmö
Programinformation
Malmö
Idrottsutbildning (RIG, NIU)
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-17
2021-01-21

Film

På ProCivitas ställer vi höga krav på våra elever och vår verksamhet. Våra lärare är experter på att möta och utmana studiemotiverade elever så att de når sin fulla potential. Hos oss präglas kulturen av engagemang, gemenskap och entreprenörskap.

Idrottsutbildning (NIU), Simhopp

Om utbildningen

Simhopp som inriktning på NIU

ProCivitas NIU har under ett antal år fostrat och utbildat idrottstalanger som redan under sin studietid nått yttersta världseliten inom sina idrotter samtidigt som de skaffat sig en god grund för vidare studier. 

ProCivitas erbjuder en helhetslösning för dig som vill kunna utvecklas optimalt inom din idrott. Denna utbildning är speciellt framtagen för dig som helhjärtat vill satsa på din idrott och som samtidigt vill få behörighet att söka vidare till universitet eller högskola.

ProCivitas Idrottsprogram har det Samhällsvetenskapliga programmet som grund. Inriktningarna är Samhälle eller Beteendevetenskap. För simmare och simhoppare är det även möjligt att kombinera NIU med det Naturvetenskapliga programmet samt Ekonomiprogrammet. NIU-upplägget syftar till att ge dig en gedigen praktisk och teoretisk utbildning inom din idrottsgren såväl som kunskaper om idrottande i allmänhet. Utbildningens uppbyggnad ger dig möjlighet att utöva din idrott under optimala förhållanden.Träningen är t ex förlagd till förmiddagar – detta för att ge dig bästa möjliga återhämtning inför eventuella kvällspass. Du som idrottselev får de bästa förutsättningarna med erfarna och välutbildade tränare från några av Sveriges ledande klubbar. Vi erbjuder både utomhus- och inomhusträning i Malmös finaste idrottsanläggningar och dessutom frukost efter förmiddagspassen.

När vi på ProCivitas valt våra samarbetspartners har vi satsat på klubbar som är väletablerade och välfungerande. Dessa klubbar har goda träningsfaciliteter samt meriterade och välutbildade instruktörer. ProCivitas mål är att utveckla goda idrottsmän/idrottskvinnor och att samtidigt ge dessa en god akademisk grund inför framtiden. På ProCivitas hjälper vi dig att utforma din utbildning så att den passar just dig och dina behov.

Samarbeten

ProCivitas i Malmö har sedan 2004 ett mycket nära samarbete med Malmö Kappsimningsklubb (MKK). MKK är en av Sveriges mest framgångsrika sim/simhoppsklubbar med en stor bredd och en vass topp med många aktiva i landslaget.

Anläggningar och träningsmiljö

Simträningen sker i 50-metersbassäng på Simhallsbadet i Malmö. Anläggningen ligger ca 5 minuters cykelväg från skolan och erbjuder allt som krävs för att uppnå en optimal träningsmiljö.

Simhopp

– 2st torrsviktar
– Trampolin
– Fast 1:a
– 2st 1m-sviktar
– 2st 3m-sviktar
– 1st 5:a
– Fullt utrustat landträningsrum

Ansökan

OBS! Ansökan till Nationell Idrottsutbildning för simning och simhopp  sker via Svenska Simförbundet.

Instruktörer

Magnus Lennartsson är instruktör för ProCivitas simmare. Magnus är en av Sveriges mest meriterade simtränare med uppdrag vid både VM och OS. Pär Berg är instruktör för simhopparna. Pär är GIH-utbildad och har många landslagsuppdrag.

Specialidrott

På ProCivitas Idrottsprogram erbjuds inom ramen för ämnet Specialidrott kursena:
– Idrottsspecialisering 1, 2 och 3
– Tränings-och tävlingslära 1

Dessa kurser innebär praktisk såväl som teoretisk träning i din idrott. Denna träning sker i regi av ProCivitas samarbetspartners och under ledning av meriterade och erfarna lärare.

Aktiviteter

Att gå på ProCivitas Idrottsgymnasium innebär inte bara studier utan också möjligheter till många annorlunda upplevelser som är kopplade till programmet! I anknytning till programmets kurser bjuds specialister inom idrottsämnen in för att hålla föreläsningar. Föreläsarna ger dig en djupare kunskap om ditt idrottande och knyter också samman de teoretiska studierna med verkligheten.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Simhopp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Simhopp

Som boende i samma kommun som ProCivitas privata gymnasium Malmö söker du till programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Reportage

"En skola som erbjuder många möjligheter"

"En skola som erbjuder många möjligheter"

Läs mer ProCivitas Malmö

Eleven Filippa tycker att de kunniga lärarna, den inspirerande miljön och den välkomnande kårandan är det som utmärker ProCivitas.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Simhopp så kommer skolan att kontakta dig.

ProCivitas privata gymnasium Malmö

ProCivitas privata gymnasium, Malmö

Uppfyll dina drömmar på Procivitas i Malmö!

På ProCivitas Privata Gymnasium i Malmö har vi som ambition att bli den bästa gymnasieskolan i Sverige. Det kan tyckas vara är ett svårt mål, men det får vår skola att ständigt sträva efter att utvecklas. Enligt många enkätundersökningar som...


Läs mer om ProCivitas privata gymnasium Malmö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

ProCivitas privata gymnasium Malmö

Citadellsvägen 9
211 18 Malmö

 Visa telefonnummer
www.procivitas.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottsutbildning (NIU), Simhopp från ProCivitas privata gymnasium Malmö, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
"En skola som erbjuder många möj...
ProCivitas Malmö

Eleven Filippa tycker att de kunniga lärarna, den inspirerande miljön och den välkomnande kårandan är det som utmärker ProCivitas.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: