Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 257,5
(medelvärde: 288,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 257,5
(medelvärde: 288,7)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beetendevetenskap på ProCivitas

Det som är unikt med just inriktningen beteendevetenskap är att du får möjligheten att fördjupa dig i ämnen såsom kommunikation, sociologi, psykologi samt ledarskap- och organisation.

ProCivitas har från början haft en mycket målmedveten profil på det samhällsvetenskapliga program som erbjudits. Syftet har varit och är att erbjuda Sveriges bästa gymnasieutbildning. Verktygen för att åstadkomma detta har varit en konkret praktisk koppling till näringslivet och verksamheter utanför den vanliga skolvärlden.

Mentorsprogram

ProCivitas unika mentorsprogram, höga krav på verklig erfarenhet från näringslivet på dem som undervisar på skolan samt en fokusering på kvalitet i alla led, har bidragit till en unikt hög nivå på såväl skolmiljö som undervisningens innehåll.

Inriktningar

ProCivitas samhällsvetenskapliga program är helt uppställt i linje med kraven från Skolverket men har samtidigt en tydlig inriktning mot ekonomi, internationalisering och ledarskap.

Kursinnehåll på ProCivitas samhällsvetenskapsprogram

ProCivitas samhällsvetenskapsprogram är för elever som huvudsakligen vill skaffa sig kunskaper och nyttiga erfarenheter inför deras kommande arbetsliv. Utbildningen fokuserar på ekonomi och företagsamhet.

Efter gymnasiet

Elever som läst på ProCivitas samhällsvetenskapsprogram har efter studenten huvudsakligen valt att läsa vidare på universitet eller högskola. Många söker sig till Handelshögskolan i Stockholm eller andra ekonomiutbildningar i landet eller utlandet. Men alla väljer inte att försätta med ekonomi utan istället läser till jurister, lärare, mm. 

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Lund

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
ProCivitas Privata Gymnasium Lund
Biskopsgatan 7
22362 Lund

ProCivitas Lund - skolan där du äger drömmen!

ProCivitas ligger mitt på Lunds universitetsområde i före detta Anatomiska institutionen. Skolans personal är välutbildad och engagerad. Vi har som ambition att ge dig som elev de bästa förutsättningarna för att lyckas med dina studier och ditt framtida yrke.  EntreprenörskapPå...

Läs mer om ProCivitas Privata Gymnasium Lund och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Tindra
12 okt 2021
Bästa skolan

Tror inte du kan gå på en bättre skola faktiskt!! Finns allt man behöver, frukost varje dag & en lunch där man alltid blir mätt. Lärarna är super och skolan en trevlig miljö att...

Visa hela
Sponsrad