Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Juridik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
11 december, 2023 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 277,5
(medelvärde: 311,5)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
11 december, 2023 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 277,5
(medelvärde: 311,5)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet inriktning Juridik

Ekonomiprogrammet, Juridik på ProCivitas

Vill du veta hur man marknadsför en produkt, startar ett företag eller vem som är en bra ledare? Vill du veta hur man löser kluriga juridiska fall? Det unika med just inriktningen juridik på ekonomiprogrammet ger dig fördjupade kunskaper inom områdena psykologi, filosofi, affärsjuridik samt rätten- och samhället.

Vad kommer du att lära dig?

Programmet utvecklar dina kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Inom ämnet psykologi får du förståelse för hur människor tänker, känner och handlar och sådana kunskaper är viktiga vid beslut och bedömningar inom både ekonomi och juridik.

Du lär dig både ekonomins spelregler och juridikens lagar men du lär dig också hur det är att driva ett företag i praktiken. Redan under ditt andra år startar du tillsammans med ett par klasskamrater ett företag på riktigt, ett UF-företag. Ni utvecklar en affärsidé, skaffar leverantörer och kunder och gör upp budgetar. Detta praktiska projekt är kopplat till kursen Entreprenörskap.

Du får möjlighet att inrikta dig

Du kan välja fördjupningskurser i moderna språk, engelska och matematik men även bland annat ledarskap, marknadsföring och redovisning. Eftersom det är både roligt och nyttigt inför framtiden att bli duktig på att prata inför olika grupper, så kan vi också rekommendera kursen Retorik.

Diplom

ProCivitas är certifierad att utbilda diplomerade gymnasieekonomer. Som elev på ProCivitas Ekonomiprogram kan du välja att bli diplomerad gymnasieekonom, vilket ger dig ökad konkurrenskraft på arbetsmarknaden.

Kursinnehåll på ProCivitas ekonomiprogram

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet ska eleverna ha kunskaper för högskolestudier inom främst ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Utbildningen ska utveckla elevernas kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Samhällsekonomi handlar om hur samhällets resurser används på bästa sätt för att tillgodose människors behov. Företagsekonomi utgår från företagens perspektiv och ska tillsammans med entreprenörskap utveckla kunskaper som krävs för att starta och driva företag. Inom juridiken behandlas det svenska rättssystemet samt lagar och andra författningar som styr eller påverkar företag, organisationer och privatliv.

Utbildningen ska också utveckla elevernas kunskaper om hur människor tänker, känner och handlar. Sådana kunskaper i psykologi är viktiga vid beslut och bedömningar inom både ekonomi och juridik.

Mål för gymnasiearbetet

Gymnasiearbetet ska visa att eleven är förberedd för högskolestudier inom i första hand det ekonomiska eller juridiska området. Det ska utföras på ett sådant sätt att eleven formulerar en frågeställning samt planerar, genomför och utvärderar ett större arbete som utgår från centrala kunskapsområden inom programmet. Gymnasiearbetet ska redovisas i en skriftlig rapport med en kort sammanfattning på engelska. Eleven ska presentera och diskutera sitt arbete samt ge respons på andra gymnasiearbeten.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Lund

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
ProCivitas Privata Gymnasium Lund
Biskopsgatan 7
22362 Lund

ProCivitas Lund - skolan där du äger drömmen!

ProCivitas ligger mitt på Lunds universitetsområde i före detta Anatomiska institutionen. Skolans personal är välutbildad och engagerad. Vi har som ambition att ge dig som elev de bästa förutsättningarna för att lyckas med dina studier och ditt framtida yrke.  EntreprenörskapPå...

Läs mer om ProCivitas Privata Gymnasium Lund och visa alla program.

Sponsrad