Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

"Vi känner studiero och harmoni"

Praktiska Gymnasiet Karlstad

Johanna Bönfors

Jag heter Johanna Bönfors och är 18 år gammal och går andra året på Praktiska Gymnasiet Karlstad. Jag valde Handels- och administrationsprogrammet på grund av att man får vara ute på praktik så mycket och tidigt få komma ut i arbetslivet.

På Praktiska Gymnasiet jobbar vi med böcker, filmer, samtal, gruppövningar och inlämningsuppgifter. Skolarbetet är ofta kopplat till APL platsen och vi gör också fältstudier. Lärarna är väldigt bra och eftersom att vi är en liten skola så får man en speciell relation med varje lärare. Klasserna är lugna och vi känner studiero och harmoni.

Jag rekommenderar denna skola varmt eftersom det finns stora jobbmöjligheter efter studenten. Genom att vara ute på APL får vi stora möjligheter att lära oss branschen praktiskt och att få visa arbetsgivaren vad man kan och går för. Mitt drömjobb är att ha en egen butik. Min utbildning på Handels- och administrationsprogrammet kommer att skapa den möjligheten för mig.Läs mer om Praktiska gymnasiet Karlstad
Läs mer om Praktiska Gymnasiet

Ta kontakt med skolan

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin