Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Praktiska Gymnasiet

Blond tjej med blommor

Intervju med Ellen som pluggar till Florist på Praktiska Gymnasiet i Skövde

Hej! Jag heter Ellen, är 17 år och går florist inriktningen på Praktiska Gymnasiet Skövde.

Jag valde att gå hantverk med inriktning florist då jag ville göra något kreativt och praktiskt, skolan och lärarna verkade bra. Jag jobbar redan extra på min APL-plats vilket jag tycker är väldigt roligt!

Programmet passar mig då jag är väldigt kreativ av mig, samt att jag är social och gillar kundkontakt. Vi varierar mycket teori med praktiskt arbete vilket gör det lätt att ta till sig kunskaper. Vi har genomgångar i skolan som vi sedan får öva ute på APL.

På APL får vi mängd träningen, butiksvana och även möjligheten att öva på kundkontakt. Vi får även uppgifter som ska göras ute på vår APL-plats som kopplas till det vi arbetar med inne i skolan. Vår får regelbundna besök av vår lärare där vi tillsammans sätter upp nya mål med vår APL. De prov vi gör i skolan är både praktiska och teoretiska och ofta kombineras dessa två, ibland arbetar vi med uppgifter i GG-ämnen som är kopplade till floristyrket.

Jag har riktigt bra lärare, som är drivna och vill hjälpa oss elever att utveckla oss vilket jag tycker är viktigt! Vi är en liten skola och ganska små klasser i yrkesämnet, det gör att det blir en familjär känsla och att “alla känner alla”, även mellan elever och lärare. Det är roligt att träffa andra som har samma intresse för färg och form som jag själv.

Är du en kreativ person som gillar färg och form, att skapa med dina händer och dessutom gillar att träffa människor är detta ett fantastiskt yrke. Det är ett kreativt program där vi hittar på många roliga saker, även utanför klassrummet. Skolan är mindre och det skapas en kamratlig stämning där alla har möjligheten att bli sedda. Det blir en varierad utbildning då vi har APL varje vecka och har en nära kontakt med arbetslivet. Du får bra kontakter och stora möjligheter till ett jobb.

Medlemslogin