Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik

Praktiska gymnasiet Ystad
Programinformation
Ystad
Antal elever: 12 (år 1)
VVS- och fastighetsprogrammet
VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- och värmepumpsteknik

VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik

Läs inriktningen Kyl- och värmepumpsteknik på Praktiska Gymnasiet Ystad

VVS- och fastighetsprogrammet är ett gymnasieprogram där du får jobba mycket fritt och självständigt och med den senaste tekniken. En viktig del av branschen är din förmåga att ge god service, du får utveckla dina servicefärdigheter under utbildningens gång. Här kommer du också att få kunskap om hur man underhåller tekniska anläggningar, system och fastigheter. Du får även lära dig mer om att vara miljömedveten, hur man sparar energi och att undvika arbetsskador.

Branschrekommenderad utbildning på VVS-programmetUtbildningen på Praktiska Gymnasiet Ystad har blivit branschrekommenderad av VVS-branschens yrkesnämnd och är en så kallad Förstklassig skola.

Inriktning Kyl- och värmepumpsteknik

Kyl- och värmepumpsteknik är en inriktning där du får lära dig hur du installerar och arbetar med drift, service och underhåll av anläggningar som till exempel isbanor, kyl- och frysdiskar och värmepumpar. Du får även kunskap om miljö, säkerhet, systemtänkande och hur energi ska användas för att få ut bästa möjliga effekt. När du efter tre års studier tar studenten kan du jobba som exempelvis kylmontör. De kurser som ingår i inriktningen är:

  • Elkraftteknik
  • Kyl- och värmepumpsteknik – grund
  • Kyl- och värmepumpsteknik - miljö och säkerhet
Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Vad ska du bli?

Praktiska Gymnasiet

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.


Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Ystad söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Inriktning Kyl- och värmepumpsteknik på VVS- och fastighetsprogrammet ger dig en yrkesförberedande gymnasieutbildning. För att bli högskolebehörig måste du se till att läsa de kurser som behövs för detta.

Certifiering

Förstklassig skola

Förstklassig skola

Förstklassig skola är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om Förstklassig skola här!

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Ystad

Praktiska Gymnasiet Ystad

Praktiska Gymnasiet Ystad - Den lilla skolan med de stora möjligheterna

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Ystad och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Ystad

Praktiska gymnasiet Ystad

Sixten Sparres gata 2
271 39 Ystad

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik från Praktiska gymnasiet Ystad, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer