Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Hudvård

Praktiska gymnasiet Ystad
Programinformation
Ystad
Antal elever: 7 (år 1)
Hantverksprogrammet
Hantverksprogrammet, Hudvård

Hantverksprogrammet, Hudvård

Vill du bli hudterapeut? I Ystad kan du gå Hantverksprogrammet inriktning Hudvård!

Är du initiativrik, gillar nyskapande och har huvudet fullt av idéer? Då passar Hantverksprogrammet dig perfekt. Här behövs människor som vill skapa med händerna, arbeta med ett kreativt serviceyrke och som tycker om kundkontakt. Att starta eget efter att ha gått Hantverksprogrammet på gymnasiet är mer än vanligt, varför entreprenörskap genomsyrar utbildningen.

Stämmer ovanstående in på dig och du har drömt om att jobba med hudvård? Då är Hantverksprogrammet med inriktning Hudvård något för dig. Visa framfötterna under din praktik och få chans till jobb som hudterapeut.

Inriktning Hudvård

Hantverksprogrammet med inriktning Hudvård ger dig en bred kunskap både teoretiskt och praktiskt inom hälsa och skönhet. Under utbildningen kommer du att få öva mycket på bland annat massage, pedikyr, manikyr och kroppsbehandlingar. Du kommer också att få utbildning inom försäljning och service då kundkontakt är en viktig del i yrket. Exempel på kurser som ingår i utbildningen:

Hantverksteknik 1
Hantverksteknik 2
Material och miljö

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Ystad ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Hantverksprogrammet med inriktning Hudvård är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hudvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Vad ska du bli?

Praktiska Gymnasiet

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.


Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Hudvård

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Ystad söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet med inriktning Hudvård är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hudvård så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Ystad

Praktiska Gymnasiet Ystad

Praktiska Gymnasiet Ystad - Den lilla skolan med de stora möjligheterna

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Ystad och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Ystad

Praktiska gymnasiet Ystad

Sixten Sparres gata 2
271 39 Ystad

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Hudvård från Praktiska gymnasiet Ystad, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer