Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Praktiska gymnasiet Ystad
Programinformation
Ystad
Antal elever: cirka 30 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
Lärlingsutbildning
  • Antagningspoäng: 125,0
    (medelvärde: 197,2) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-11-10
2023-01-31
2023-05-03
Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Bygg och Anläggning: Husbyggnad

Om du vill arbeta med hela kroppen och har en vilja och driv att skapa något från grunden så är snickare ett yrke som skulle passa dig perfekt. 

Inriktningen riktar sig till dig som vill ha en stor variation i ditt yrke och tycker det är roligt att arbeta fysiskt och ta ansvar. Som snickare får du arbeta både med stort och smått, från att renovera den lilla lägenheten till att bygga ditt egna hus. Du kommer att få lära dig olika moment från hur du bygger en grund till att slå i sista spiken i listen. Du arbetar tätt med andra människor, det är därför viktigt att du är serviceinriktad och gillar att samarbeta.

En viktig del inom utbildningen husbyggnad kretsar kring att bygga stabila stommar för ytterväggar, tak och golv på ett korrekt sätt. Du får lära dig isolera, bygga kök, beklä väggar och tak både invändigt och utvändigt med ytter- och innerpaneler. Som snickare får du en stor variation av arbetsuppgifter och du kan jobba både inne och ute. 

Kort om Husbyggnad

  • Du får kunskaper om ritningsläsning, hållfasthetslära, arbetsmiljö och eget företagande.
  • Vi går igenom alla moment som finns när man bygger en villa.
  • Du får arbetskläder och de grundläggande verktyg som behövs inom ditt yrke när du börjar hos oss.
  • Genom praktiken kommer du ut i arbetslivet på riktigt vilket även ger dig ett brett kontaktnät inom branschen med värdefulla referenser.
  • Du får väldigt goda jobbchanser och blir eftertraktad på arbetsmarknaden.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Utbildning som leder till jobb

Praktiska Gymnasiet Ystad

Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft. Vi utbildar för att det ska leda till jobb. Vi tror att det du kan lära dig på en arbetsplats, ska du också få möjligheten att lära dig där.


Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Ystad är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till Högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Ystad

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Ystad

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Ystad och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Ystad

Praktiska gymnasiet Ystad

Sixten Sparres gata 2
271 39 Ystad

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Praktiska gymnasiet Ystad, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information