Visa gymnasium.se som: Mobil

Taha om El och energi

Praktiska gymnasiet Växjö

Taha om El och energi

Taha går årskurs tre på El- och energiprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Växjö. Taha trivs bra på skolan och får lära sig allt från att koppla kablar till att bygga kretskort. Studenten närmar sig med stormsteg och efter att skolan är slut planerar Taha på att arbeta inom elektronik på heltid. 

Varför valde du El och energi?

Jag valde detta program därför att det finns många alternativ med jobb i framtiden. Det passar mig helt perfekt och kul att jobba med el. Jag är praktiskt lagd och därför trivs jag bra på min utbildning.

Hur är det att plugga på Praktiska Gymnasiet Växjö?

Skolan och klassen är väldigt bra! Jag är nöjd med att matsalen gjordes om och maten är god här. Man kan alltid fråga lärarna om saker flera gånger och de hjälper alltid till.

Hur är det att vara på praktik?

Väldigt bra! Det är kul med bra folk och man får mycket hjälp. Jag har utvecklats jättemycket genom min praktik. Jag får bland annat koppla kablar och bygga kretskort.

Vad vill du göra efter studenten?

Efter studenten vill jag gärna jobba med elektronik, sen kommer jag nog plugga vidare inom el så att jag kan komma upp och klättra i lön. Men mitt drömjobb hade varit att bli frisör eller stylist. 

Vad är det roligaste du gjort under utbildningen?

En av dom roligaste sakerna jag gjort var när jag ritade och installerade el i en friggebod. Det bästa minnet från skoltiden är Finlandsresan som vi gjorde med skolan, det var riktigt kul! 

Vad vill du ge för tips till de som ska börja gymnasiet i höst?

Om man väljer Praktiska Gymnasiet Växjö skulle jag tipsa om att man ska se till att hitta en bra praktikplats och läs upp dina ämnen! Då kommer man långt.

Varför tycker du att man ska söka till Praktiska Gymnasiet Växjö?

Det är en mindre skola vilket gör att lärarna har tid med dig, du får alltid hjälp och stöttning.
Läs mer om El- och energiprogrammet, Elteknik

Ta kontakt med skolan


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Praktiska gymnasiet Växjö.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin