Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Praktiska gymnasiet Växjö
Programinformation
Växjö
Antal elever: cirka 20 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 172,5
    (medelvärde: 175,0) * statistik från 2017

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Om utbildningen

Handels- och administrationsprogrammet med inriktning Handel och service

Praktiska Gymnasiets Handel- och administrationsprogram passar perfekt för dig som drömmer om att arbeta med någon form av försäljning, som har ett intresse för god service och kanske planerar att starta eget företag en dag.

Det är ett brett program som kommer ge dig flera olika arbetsmöjligheter. Du kommer få kunskaper som krävs för att arbeta med administration, ekonomi, försäljning samt service. Handels- och serviceprogrammet ger dig en bra förberdelse för en anställning på ett företag men även för dig som vill starta eget.

Handels- och serviceprogrammet med inriktning på Handel&Service

Inriktningen mot Handel&Service passar dig som är intresserad av att arbeta med inköp, försäljning och marknadsföring. Kanske planerar du att arbeta med service och administration i butik?  Du kommer under din utbildning att få kunskap om hur service och  handel ser ut på webben eftersom e-handel blir allt vanligare. Under utbildningen kan du välja att fördjupa dig inom marknadsföring genom skyltning och reklam. Framtida yrken kan vara t.ex. butikssäljare, marknadsförare och varumottagare. 

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Växjö söker du till programmet via Antagningskansliet Växjö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1222 352 12 VÄXJÖ
Telefon: 0470-41 000
E-post: gymnasieantagningen@vaxjo.se

Reportage

Bahram, praktiska gymnasiet Växjö

Bahram berättar om Praktiska Gymnasiet Växjö

Läs mer Praktiska Gymnasiet Växjö

Bahram Abdullahe Noorzahe är 20 år och läser programmet Handel och Administration på Praktiska Gymnasiet i Växjö med inriktningen handel och service. Läs mer om varför han valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet Växjö och hur han har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Växjö

Praktiska gymnasiet Växjö

Praktiska gymnasiet i Växjö öppnar dörrar

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Växjö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Växjö

Arabygatan 53
352 46 Växjö

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Praktiska gymnasiet Växjö, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Bahram berättar om Praktiska Gym...

Bahram Abdullahe Noorzahe är 20 år och läser programmet Handel och Administration på Praktiska Gymnasiet i Växjö med inriktningen handel och service. Läs mer om varför han valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet Växjö och hur han har det på skolan!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: