Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Praktiska gymnasiet Västerås
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 70 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 115,0
    (medelvärde: 204,3) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-21
2021-04-14
Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Gå en stylistutbildning med Hantverksprogrammet i Västerås!

Är du påhittig, kreativ och idérik? Då har du hittat helt rätt. På Praktiska Gymnasiet Västerås finns Hantverksprogrammet – ett program för dig som vill skapa med händerna och få jobb efter studenten! Välj inriktning Hår- och makeupstylist om du vill gå en stylistutbildning där du får lära dig att styla, sminka och jobba med färg och form.

Under Hantverkprogrammet kommer du att få lära dig att planera och skapa från idé till färdig produkt. Entreprenörskap är en central del i programmet som ingår oavsett inriktning. Många som går Hantverk väljer nämligen att starta eget företag efter studenten.

Välj inriktning Hår- och makeupstylist

Väljer du inriktning Hår- och makeupstylist kommer skönhet-, trend- och fantastimakeup samt tillhörande hårstyling att stå på schemat! Du kommer också att lära dig att lägga makeup och göra håruppsättningar för olika tillfällen som brudsminkning, catwalken, tv/film, vardag och fest.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Västerås ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Hantverksprogrammet med inriktning Hår- och makeupstylist är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Vad ska du bli?

Praktiska Gymnasiet

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.


Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Västerås söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet med inriktning Hår- och makeupstylist är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Västerås

Praktiska gymnasiet Västerås

Praktiska gymnasiet Västerås – Hälften skola, hälften praktik

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Västerås och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Västerås

Praktiska gymnasiet Västerås

Lysgränd 1
721 30 Västerås

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist från Praktiska gymnasiet Västerås, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Moa berättar om Hantverksprogram...

Moa Mitts går det tredje och sista året på Praktiska Gymnasiet Västerås. Hon läser hantverksprogrammet och har valt inriktningen hår- och makeupstylist. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: