Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Praktiska gymnasiet Uppsala
Programinformation
Uppsala
Antal elever: cirka 60 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 110,0
    (medelvärde: 169,3) * statistik från 2017

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Om utbildningen

Läs Handel & service på Praktiska Gymnasiet Uppsala

Tycker du det verkar intressant att jobba med inköp, försäljning eller marknadsföring efter gymnasiet? Då passar Handels- och administrationsprogrammet med inriktningen Handel & service på Praktiska Gymnasiet Uppsala dig!

Förbereder dig för jobb eller eget företagande

På programmet får du lära dig om ekonomi, administration, service och försäljning. Eftersom det är en bred utbildning är du efter gymnasiet förberedd för en rad olika jobb. Du kan välja att söka jobb på olika företag eller starta ditt eget företag.

Inriktningen Handel & service på Praktiska Gymnasiet Uppsala

Handel och service är en passande inriktning om du har ett intresse för marknadsföring, försäljning eller inköp. Du får lära dig om e-handel, som är ett växande område och om du är intresserad av marknadsföring kan du välja att fördjupa dig mot reklam och skyltning. Efter programmet kan du exempelvis arbeta med service och administration i butik eller som butikssäljare, marknadsförare eller varumottagare.

Kurser

Kurser på inriktningen Handel & service är:

Praktisk marknadsföring 1

Personlig försäljning 1

Inköp 1

Affärsutveckling och ledarskap

Näthandel 1

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Uppsala söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Uppsala

Praktiska Gymnasiet Uppsala

Praktiska Gymnasiet Uppsala – skolan där du får mycket praktik

På Praktiska gymnasiet i Uppsala får du en blandning av teori och praktik. Undervisningen på skolan sker i små grupper, där du får lära dig grunderna i det yrke du har valt att utbilda dig till, sedan får du mer...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Uppsala och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Uppsala

Sylveniusgatan 1
754 50 Uppsala

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Praktiska gymnasiet Uppsala, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: