Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Praktiska gymnasiet Trollhättan
Programinformation
Trollhättan
Antal elever: cirka 20 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 127,5
    (medelvärde: 127,5) * statistik från 2017

Film

Varför ska du söka till Praktiska gymnasiet i Trollhättan? Det finns två stora fördelar, se mer i videon. 

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Om utbildningen

Handels- och administrationsprogrammet med inriktning Handel och service

Handel- och administrationsprogrammet är perfekt för dig som drömmer om att arbeta med någon form av försäljning, har ett intresse för god service och kamske planerar att starta eget företag en dag. Detta är ett brett program som kommer ge dig flera olika arbetsmöjligheter. Du kommer få kunskaperna som krävs för att arbeta med administration, ekonomi, försäljning samt service. Handels- och serviceprogrammet ger dig en bra förberdelse för en anställning på ett företag men även för dig som vill starta eget.

Handel och service

Denna inriktning passar dig som är intresserad av att arbeta med inköp, försäljning och marknadsföring. Kanske planerar du att arbeta med service och administration i butik?  Du kommer under din utbildning att få kunskap om hur servie och  handel ser ut på webben eftersom e-handel blir allt vanligare. Under utbildningen kan du välja att fördjupa dig inom marknadsföring genom skyltning och reklam. Framtida yrken kan vara t.ex. butikssäljare, marknadsöfrare och varumottagare. 

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Trollhättan söker du till programmet via Antagningskansliet i Trollhättan. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Utbildningsförvaltningen 461 84 TROLLHÄTTAN
Telefon: 0520-49 50 00  
E-post: utbildning@trollhattan.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Trollhättan

Praktiska gymnasiet Trollhättan

Praktiska Gymnasiet i Trollhättan- hälften skola och hälften praktik

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Trollhättan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Trollhättan

Lasarettsvägen 17
461 52 Trollhättan

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Praktiska gymnasiet Trollhättan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: