Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Praktiska gymnasiet Trollhättan
Programinformation
Trollhättan
Antal elever: 6 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 111,7
    (Lägsta: 97,5) * statistik från 2017
Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Utbildningsinfo

Är du intresserad av plåtslageri? Är du sugen på att bygga, renovera, hantera stora fordon eller att måla?

Praktiska Gymnasiet i Trollhättans lärlingsprogram Bygg-och anläggningsprogram är perfekt för dig som vill göra ditt intresse för t.ex. målning till ett yrke. Under din tid på skolan kommer du få tillfällen att vara kreativ, praktisk, händig och får kunskaper om allt från planering till genomförande. Dessutom får du kunskapet om säkerhet/miljö på arbetsplatsen samt hur du kontrollera en produkts kvalitet.

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri

Väljer du denna inriktning kommer du under utbildningen få möjigheten att träffa både kunder och andra hantverkare inom det här branchsen . Därför passar den här inriktningen bra för dig som vill umgås med många olika typer av människor. Du lär dig bland annat de tekniker du behöver för att måla nya och gamla ytor, måla dekorations-mönster, tapetsera och sprutmåla.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Trollhättan söker du till programmet via Antagningskansliet i Trollhättan. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Utbildningsförvaltningen 461 84 TROLLHÄTTAN
Telefon: 0520-49 50 00  
E-post: utbildning@trollhattan.se

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Trollhättan är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till Högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Trollhättan

Praktiska gymnasiet Trollhättan

Praktiska Trollhättan är den lilla, personliga och framförallt praktiska gymnasieskolan i Trollhättan. På skolan som står du som elev i centrum – lärarna arbetar med små undervisningsgrupper i både kärn- och karaktärsämne. Skolan tror att det hjälper dig som elev...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Trollhättan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Trollhättan

Lasarettsvägen 17
461 52 Trollhättan

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer