Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Praktiska gymnasiet Täby
Programinformation
Täby
Antal elever: 4 (år 1)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 213,1
    (Lägsta: 172,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-15
Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Om utbildningen

En utbildning med inriktning turism och resor på Praktiska Gymnasiet Täby

Hotell- och turismprogrammet med inriktningen Turism och resor på Praktiska Gymnasiet i Täby är ett bra val för dig som vill jobba med turistinformation, som guide eller med att sälja och boka in resor.

Några av de ämnen du får lära dig mer om på Hotell- och turismprogrammet i Täby är marknadsföring, bemötande, kommunikation, försäljning och entreprenörskap. Annat som ingår i utbildningen är att du får öva upp dina språkkunskaper, vilket är värdefullt då många yrken inom branschen handlar om internationella kontakter. Hotell- och turismbranschen är rolig, spännande och den fortsätter ständigt att växa världen över.

Inriktningen Turism och resor

På inriktningen Turism och resor på Hotell- och turismprogrammet får du kunskap om kundbemötande, informationssökande, service samt marknadsföring. Efter att ha gått inriktningen kan du jobba med exempelvis turistinformation, guidning eller bokning och försäljning. Även att planera upplevelser, aktiviteter och resor är ett tänkbart yrkesområde efter din utbildning.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Täby söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Täby

Praktiska gymnasiet Täby

Praktiska gymnasiet i Täby - Gymnasieskolan mitt i arbetslivet

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Täby och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Täby

Eldarvägen 4
187 75 Täby

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer