Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Praktiska gymnasiet Sundsvall
Programinformation
Sundsvall
Antal elever: 13 (år 1)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 170
    (Lägsta: 90) * statistik från 2017

VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

VVS- och fastighetsprogrammet på Praktiska Gymnasiet SundsvallUtbilda dig till fastighetsskötare eller fastighetstekniker på VVS- och Fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet är ett program för dig som är bra på service och att arbeta självständigt. Du ska vara tekniskt lagd då du hela tiden arbetar med den senaste tekniken.

Att ge god service till kunder är en stor del i yrket. Utöver service lär du dig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du får kunskaper i hur du sparar energi, är miljömedveten samt undviker arbetsskador på jobbet.

Inriktning Fastighet

Här får du lära dig att sköta om och utföra service på värme-, ventilations- och pannanläggningar i fastigheter. Du får god erfarenhet av att arbeta serviceinriktat mot kunder, beställare och boende tack vare den långa praktikperioden på Praktiska Gymnasiet. Efter studenten kan du bland annat jobba som fastighetsskötare eller fastighetstekniker.

Exempel på kurser som ingår i inriktningen fastighet:

  • Elkraftteknik
  • Fastighetsförvaltning
  • Fastighetsservice - byggnader

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Borås ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Sundsvall söker du till programmet via Antagningskansliet i Sundsvall. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Sundsvalls kommun 85185 SUNDSVALL
Telefon: 060-191 000 
E-post:

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning Fastighet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Certifiering

Förstklassig skola

Förstklassig skola

Förstklassig skola är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om Förstklassig skola här!

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Sundsvall

Praktiska gymnasiet Sundsvall

Praktiska gymnasiet Sundsvall - Bäst i stan på lärlingsutbildning!

Vill du studera till ett yrke som du brinner för? Vill du att din utbildning känns viktig för din framtid? Praktiska gymnasiet Sundsvall är den bästa skolan i Sundsvall på lärlingsutbildning och många av skolans elever tar studenten med ett...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Sundsvall och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Sundsvall

Praktiska gymnasiet Sundsvall

Lasarettsvägen 15
856 43 Sundsvall

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet, fyll i följande uppgifter: