Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens

Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 14 (år 1)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 187,7
    (Lägsta: 107,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-27
2020-01-15
2020-04-15
Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens

Utbildningsinfo

Upptäck världen med Hotell- och turismprogrammet i Stockholm

Hotell- och turismprogrammet tar dig in i en bransch som bjuder på upplevelser, härliga resor och spännande möten. Ha världen som arbetsplats inom hotell och turism. På Praktiska gymnasiet i Stockholm får du lära och läsa om bemötande, kommunikation, försäljning, marknadsföring och entreprenörskap. Alla dessa områden är viktiga att bemästra när du vill arbeta inom hotell och turismbranschen. I och med att programmet har en internationell prägel är det också viktigt att träna på dina språkkunskaper då det här är en program som kan ta dig världen över!

Inriktning Hotell och konferens

Att arbeta med hotell- och  konferensverksamhet kräver ett rejält engagemang, att kunna bemöta gäster på ett bra sätt, att du är organiserad och gillar att planera såväl möten som evenemang. På inriktningen Hotell och konferens får du kunskapar inom dessa viktiga områden och efter att du tagit examen från programmet på Praktiska gymnasiet i Stockholm kan du arbeta med exempelvis bokning, i reception eller med våningsservice.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Helsingborg ger dig möjlighet att bli högskolebehörig, så också Hantverksprogrammet med inriktning Låssmed. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Inriktning en Hotell och konferens på Hotell- och turismprogrammet ger dig en yrkesförberedande gymnasieutbildning. Möjlighet till högskolebehörighet finns. 

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen

Praktiska gymnasiet Stockholm

Praktiska Gymnasiet Stockholm

Praktiska Gymnasiet Stockholm startade år 2000 och består idag av 2 enheter, en i Liljeholmen och en i Bromma. I Liljeholmen går ungefär 240 elever.  Skolans mål är inte bara att eleverna ska få en utbildning – Praktiska Gymnasiet vill...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen

Mejerivägen 2
11743 STOCKHOLM Stockholm

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer