Visa gymnasium.se som: Mobil

Försäljning-och serviceprogrammet

Praktiska gymnasiet Södertälje
Programinformation
Södertälje
Försäljnings- och serviceprogrammet
Klassrum
(Läs mer) Öppet hus
2021-12-14
2022-01-19
2022-04-21
Praktiska i Södertälje

Om utbildningen

Försäljning-och serviceprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Södertälje

Programmet Försäljning och service ger dig en bred utbildning med många arbetsmöjligheter. Det passar dig som vill jobba med försäljning, brinner för god service och kanske funderar på att starta eget företag. Du lär dig jobba med administration, ekonomi, försäljning och service. Programmet förbereder dig både för anställning på ett företag och för att kunna starta eget.

Inriktningen Försäljning-och service

Handel- och administrationsprogrammet byter hösten 2022 namn till Försäljning- och serviceprogrammet.

Under utbildningen får du bland annat lära dig om försäljning, näthandel, inköp och service. Vi ger dig grunderna i försäljningsteknik, marknadsföring och entreprenörskap. Under dina tre år hos oss kommer du bland annat få planera, genomföra och följa upp kampanjer och exponeringar i butiker.

Du lär dig även hantera digitala medier och presentationsteknik i en kurs som heterInformation och kommunikation. Kursen innefattar mycket retorisk kunskap och genom alla årskurser arbetar vi i Googles programvaror där vi genomför virtuella uppgifter. Andra centrala ämnen för utbildningen ärServicekunskap,Praktisk marknadsföringochPersonlig försäljning.

Praktik

På gymnasiet kallas praktik för APL (arbetsplatsförlagt lärande). Majoriteten av det praktiska lärandet sker på din APL-plats. Du kommer få exponera kampanjer och lära dig varumärkeshantering och inköpsrutiner. Du får vara med och fronta butiken och hålla den snygg och fräsch. Under din praktik kommer du tillsammans med din handledare överens om en praktisk marknadsinsats som ska hända i butiken. Det kan handla om en gavelexponering, en omhängning i en klädbutik eller att du bygger om en avdelning anpassat till kampanjen.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljning-och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

   

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Försäljning-och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljning-och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Södertälje

Praktiska Gymnasiet Södertälje - den lilla skolan med den stora gemenskapen!

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Södertälje och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Södertälje

Klastorpsslingan 5
152 42 Södertälje

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Försäljning-och serviceprogrammet från Praktiska gymnasiet Södertälje, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information