Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Praktiska gymnasiet Skövde
Programinformation
Skövde
Antal elever: cirka 10 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 100,0
    (medelvärde: 110,0) * statistik från 2017

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Om utbildningen

Handel och administration – Inriktning Handel & service

Jobba med försäljning, inköp eller marknadsföring efter tre år på Handels- och administrationsprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Skövde. Du kommer bland annat att läsa kurser som Information och kommunikation, Branschkunskap inom handel och administration, Servicekunskap och Entreprenörskap.

Handels- och administrationsprogrammet

På Praktiska Gymnasiet i Skövde får du under programmets gång lära dig att arbeta med service, försäljning, ekonomi och administration. Utbildningen är bred och du blir förberedd för en mängd olika jobb. Efter att du har tagit studenten kan du både söka jobb på företag såväl som starta ett eget företag.

Inriktning Handel & service på Praktiska Gymnasiet Skövde

Är du intresserad av att jobba med marknadsföring, inköp eller försäljning? När du tar examen från Handels- och administrationsprogrammet kan du arbeta med administration och service i butik. E-handel blir allt viktigare och tar allt mer plats och är därför något du får läsa om. Du kan även välja att fördjupa dig mot marknadsföring genom att läsa om skyltning och reklam. Efter programmet kan du arbeta som marknadsförare, butikssäljare eller varumottagare.

Kurser

Kurser på inriktningen är:

  • Personlig försäljning 1
  • Praktisk marknadsföring 1
  • Affärsutveckling och ledarskap
  • Inköp 1
  • Näthandel 1
Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Skövde söker du till programmet via Utbildning Skaraborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
E-post: utbildning@skaraborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Skövde

Praktiska Gymnasiet Skövde

Praktiska Gymnasiet Skövde - förbereder dig för ett praktiskt yrke

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Skövde och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Skövde

Kylarvägen 2D
541 34 Skövde

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Praktiska gymnasiet Skövde, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: