Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Praktiska gymnasiet Skövde
Programinformation
Skövde
Antal elever: cirka 20 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 145,0
    (medelvärde: 165,7) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-21
2020-11-25
2021-01-13
2021-04-14

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Fordons- och transportprogrammet, Karosseri och lackering

Om utbildningen

Vill du bli billackerare? Välj Fordons- och transportprogrammet i Skövde!

På Fordons- och transportprogrammet i Skövde får du kunskap om service, att jobba med datorer och i fordonsverkstad. Du läser ett brett program som kan leda till roliga och varierande arbeten efter studenten. Under utbildningen utbildas du i bland annat fordonsteknikteknik, transporthantering och datahantering. Just datahantering blir allt mer viktigt i branschen, därför får du lära dig hur du på bästa sätt hanterar de olika datasystem som är viktiga för ditt framtida arbete.

Fordonsbranschen kräver självständigt arbete. Därför menar Praktiska Gymnasiet i Skövde att det är viktigt att du utvecklar din förmåga att själv lösa problem under programmets gång.

Inriktningen Karosseri och lackering

För dig som vill lära dig om lackering av fordon, felsökning och reparation av karosserier är inriktningen Karosseri och lackering rätt val. Direkt efter studenten kan du t.ex. ta jobb som billackerare eller bilskadereparatör.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska gymnasiet Skövde ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Fordon- och transportprogrammet med inriktning Karosseri och lackering likaså. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Skövde söker du till programmet via Utbildning Skaraborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
E-post: utbildning@skaraborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Skövde

Praktiska Gymnasiet Skövde

Praktiska Gymnasiet Skövde - förbereder dig för ett praktiskt yrke

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Skövde och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Skövde

Kylarvägen 2D
541 34 Skövde

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering från Praktiska gymnasiet Skövde, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: