Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri

Praktiska gymnasiet Skövde
Programinformation
Skövde
Antal elever: 12 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
Startdatum: - Skövde

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri

Om utbildningen

Gå Bygg- och anläggningsprogrammet i Skövde – jobba med plåtslageri

Är du en kreativ person som gillar att arbeta praktiskt? Tycker du att plåtslageri verkar spännande? Vill du få jobb efter studenten? Då är det här rätt program och skola för dig! Praktiska Gymnasiet Skövde erbjuder Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning plåtslageri, ett yrkesprogram för dig som vill komma ut i arbetslivet direkt efter studenten.

På Bygg- och anläggningsprogrammet i Skövde får du de grundläggande kunskaper du behöver för att kunna ta jobb på t.ex. en byggarbetsplats. Du får också kunskaper om säkerhet och miljö på arbetsplatsen samt kontroll av produktkvalitet. Om du söker det här programmet är du antagligen en händig och kreativ person som trivs med praktiskt arbete. Under utbildningens gång lär dig allt från planering till praktiskt genomförande.

Inriktning Plåtslageri

Plåtslageri är ett yrke för dig som är kreativ både när det gäller problemlösning och utförande. Arbete med plåt sker inne eller ute och ibland på hög höjd. Som ventilationsmontör ska du kunna förse byggnader med klimatskydd och ett fungerande inneklimat. Exempel på kurser som ingår är:

  • Plåtslageriprocessen
  • Plåtslageri - grunder
  • Ventilationsplåtslageri 1
     

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Skövde ger dig möjlighet att bli högskolebehörig, så också Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Plåtslageri. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Skövde söker du till programmet via Utbildning Skaraborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
E-post: utbildning@skaraborg.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Skövde

Praktiska Gymnasiet Skövde

Praktiska Gymnasiet Skövde - förbereder dig för ett praktiskt yrke

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Skövde och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Skövde

Kylarvägen 2D
541 34 Skövde

 Visa telefonnummer
praktiska.se Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri från Praktiska gymnasiet Skövde, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: