Ian om Bygg och anläggning

Praktiska gymnasiet Skellefteå

Ian om Bygg och anläggning

Ian är 17 år och går första året på Bygg- och anläggningsprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Skellefteå. Ian hade ingen erfarenhet av byggbranschen sedan innan men tyckte Praktiska Gymnasiet lät intressant och valde därför att söka hit.

Varför valde du Bygg och anläggning och vad får du lära dig?

Jag hade inte testat att bygga så mycket innan gymnasiet men jag tyckte att Praktiska Gymnasiet lät intressant och på den vägen är det. Redan i årskurs ett har vi hunnit med att göra mycket. Vi har hunnit ha ellära, gjort kubb-spel, bockar och testat lite allt möjligt som att måla, spackla och isolera. Nu håller vi på med att bygga en lekstuga vilket är det roligaste vi gjort hittills.

Hur är det att plugga på Praktiska Gymnasiet i Skellefteå?

Jag är nöjd med skolan och trivs med både klasskompisar och lärare. Om man är i behov av hjälp så får man det. Däremot tycker jag att det är lite tråkigt att sitta still i en skolbänk och plugga så därför är byggverkstan roligt för där får vi arbeta praktiskt

Vad vill du göra efter studenten?

Det går mycket tankar kring framtiden och vad man ska göra. Jag tycker husbyggnad verkar intressant och just nu känner jag inte att jag vill plugga vidare efter studenten.

Har du några tips till blivande gymnasieelever?

Jag tycker alla som gillar att bygga ska söka till just Bygg- och anläggningsprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Skellefteå eftersom det är en trevlig skola med bra lärare.

Läs mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Praktiska gymnasiet Skellefteå.

Medlemslogin