Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik
Programinformation
Örnsköldsvik
Antal elever: cirka 20 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 157,5
    (medelvärde: 175,0) * statistik från 2020

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Om utbildningen

Bageri och konditori på Restaurang- och livsmedelsprogrammet i Örnsköldsvik

Kombinera din kreativa sida med din passion för matlagning! På Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik får du vara med om att laga mat i alla dess former i såväl varmkök, kallkök, storkök som i ett bageri. Du får inte bara förbättra dina matlagningskunskaper, utan du får också lära dig dukning, hur man serverar gäster och vänja dig vid att arbeta i det höga tempo som restaurangbranschen är känt för.

Inriktning Bageri och konditori

Inriktningen Bageri och konditori ger dig möjligheten att kombinera matlagning med hantverk. För dig som är kreativ och gillar den estetiska sidan av matlagning är det här ett bra val. Skapa inte bara goda bakelser och rätter, utan även vackra och estetiskt tilltalande sådana! Här får du prova på att arbeta inom såväl stora som små verksamheter med yrken som bagare eller konditor.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Örnsköldsvik. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Bildningskontoret 891 88 ÖRNSKÖLDSVIK
Telefon: 0660-885 53  
Mejladress: gymnasieantagningen@ornskoldsvik.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik

Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik - En liten skola med stort hjärta

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik

Ångermanlandsgatan 28M
891 38 Örnsköldsvik

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori från Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information