Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik
Programinformation
Örnsköldsvik
Antal elever: 5 (år 1)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 245
    (Lägsta: 245) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-30
2020-01-15
2020-04-22
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Om utbildningen

Bageri och konditori på Restaurang- och livsmedelsprogrammet i Örnsköldsvik

Kombinera din kreativa sida med din passion för matlagning! På Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik får du vara med om att laga mat i alla dess former i såväl varmkök, kallkök, storkök som i ett bageri. Du får inte bara förbättra dina matlagningskunskaper, utan du får också lära dig dukning, hur man serverar gäster och vänja dig vid att arbeta i det höga tempo som restaurangbranschen är känt för.

Inriktning Bageri och konditori

Inriktningen Bageri och konditori ger dig möjligheten att kombinera matlagning med hantverk. För dig som är kreativ och gillar den estetiska sidan av matlagning är det här ett bra val. Skapa inte bara goda bakelser och rätter, utan även vackra och estetiskt tilltalande sådana! Här får du prova på att arbeta inom såväl stora som små verksamheter med yrken som bagare eller konditor.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik söker du till programmet via Antagningskansliet i Örnsköldsvik. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Bildningskontoret 891 88 ÖRNSKÖLDSVIK
Telefon: 0660-885 53  
E-post: gymnasieantagningen@ornskoldsvik.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik

Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik - En liten skola med stort hjärta

Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik är en liten skola med ett stort hjärta där småskaligheten och närheten mellan elever och lärare utgör en viktig grund för att du ska få en framgångsrik utbildning. Det är just småskaligheten som gör att Praktiska Gymnasiet...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik

Ångermanlandsgatan 28M
891 38 Örnsköldsvik

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer