Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik
Programinformation
Örnsköldsvik
Antal elever: 2 (år 1)
Hotell- och turismprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-22

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Om utbildningen

Läs Turism och resor på Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik

Vill du jobba med att sälja resor, i turistinformation eller som guide efter gymnasiet? Välj då Hotell- och turismprogrammet med inriktning Turism och resor på Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik.

Spännande bransch

På utbildningen får du utveckla dina språkkunskaper, vilket är bra då många av de yrken du kan söka inom turism- och resebranschen innehåller internationella kontakter. Du får också lära dig mer om bemötande, försäljning, marknadsföring, entreprenörskap och kommunikation. Hotell- och turismbranschen är överlag spännande, rolig och fortsätter att växa över hela världen.

Turism och resor

Inriktning Turism och resor gör att du specifikt får lära dig att söka information, bemöta kunder, service och marknadsföring. Efter inriktningen har du kunskaper för att planera och jobba med aktivititer, upplevelser och resor. Du kan även jobba som guide, med turistinformation eller att boka och sälja resor.

På inriktning Turism och resor ingår kurserna:

  • Reseproduktion och försäljning
  • Marknadsföring och försäljning
  • Hållbar turism
  • Aktiviter och upplevelser
Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik söker du till programmet via Antagningskansliet i Örnsköldsvik. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Bildningskontoret 891 88 ÖRNSKÖLDSVIK
Telefon: 0660-885 53  
E-post: gymnasieantagningen@ornskoldsvik.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik

Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik - En liten skola med stort hjärta

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik

Ångermanlandsgatan 28M
891 38 Örnsköldsvik

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor från Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer