Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik
Programinformation
Örnsköldsvik
Antal elever: cirka 10 (.)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 240,0
    (medelvärde: 263,8) * statistik från 2020

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens

Om utbildningen

Ha världen som arbetsplats med Hotell- och turismprogrammet

Är du en person som drivs av upplevelser, resor och nya möten? Hotell- och turismprogrammet tar dig in i en bransch där de sakerna är vardagsmat. Ha världen som arbetsplats inom hotell och turism. På Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik får du lära dig bemötande, kommunikation, försäljning, marknadsföring och entreprenörskap. Alla dessa områden är viktiga att bemästra när du vill arbeta inom hotell och turismbranschen. Med tanke på branschens internationella prägel är det också viktigt att träna på dina språkkunskaper då det här är en program som kan ta dig världen över!

Inriktning Hotell och konferens

Att arbeta inom hotell och med konferensverksamhet kräver att du vet hur man bemöter gäster på ett bra sätt, att du är organiserad och gillar att planera såväl möten som evenemang. Allt det här får du kunskap om på inriktningen Hotell och konferens och efter att du tagit examen från programmet på Praktiska gymnasiet kan du arbeta med exempelvis bokning, i reception eller med våningsservice.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Örnsköldsvik. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Bildningskontoret 891 88 ÖRNSKÖLDSVIK
Telefon: 0660-885 53  
Mejladress: gymnasieantagningen@ornskoldsvik.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik

Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik - En liten skola med stort hjärta

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik

Ångermanlandsgatan 28M
891 38 Örnsköldsvik

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet från Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information