Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik
Programinformation
Örnsköldsvik
Antal elever: cirka 20 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 162,5
    (medelvärde: 190,8) * statistik från 2020

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Om utbildningen

Kom ut i arbetslivet och arbeta som mekaniker på Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik

På Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik lär du dig att vara serviceinriktad och hur man arbetar i fordonsverkstad och med datorer. Fordons- och transportprogrammet är ett brett program som gör det möjligt att skaffa ett roligt och varierat arbete efter studenten.

Datorhantering blir att viktigare inom Fordons- och transportbranschen och därför läggs stor vikt vid det under utbildningen. Annat du får lära dig är transporthantering och de tekniska aspekterna hos olika fordon. Arbetet inom fordonsbranschen kan många gånger vara självständigt, därför får du utveckla din förmåga att själv lösa problem under utbildningen.

Inriktning Personbil

Att arbeta som personbilsmekaniker kräver att du har kunskap om hur man felsöker, reparerar och utför service på lätta fordon och det är precis vad du får lära dig på inriktningen Personbil. Kurser som ingår i inriktningen är:

  • Personbilsteknik – Introduktion
  • Reparation av personbilar och lätta transportfordon
Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Örnsköldsvik. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Bildningskontoret 891 88 ÖRNSKÖLDSVIK
Telefon: 0660-885 53  
Mejladress: gymnasieantagningen@ornskoldsvik.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik

Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik - En liten skola med stort hjärta

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik

Ångermanlandsgatan 28M
891 38 Örnsköldsvik

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Robin Eidenmark
Sjukt bra stämning i hela skolan, en väldigt trivsam miljö med bra utbildningar och underbara lärare. Men allt går att förbättra även på denna skola.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information