Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Bygg och anläggning, Anläggningsfordon

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik
Programinformation
Örnsköldsvik
Bygg- och anläggningsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2022-11-26
2022-12-08
2023-01-18
2023-04-26
Bygg och anläggning, Anläggningsfordon

Om utbildningen

Bygg och Anläggning: Anläggningsfordon

Inriktningen anläggningsfordon passar dig som vill arbeta inom en spännande bransch där du får köra stora maskiner med eget stort ansvar. Yrket söker dig som är lugn och noggrann och som tycker om att ta dig an stora projekt. 

Som anläggningsförare kan du arbeta inom flera olika fält där du får köra många olika maskiner; exempelvis inom bergtäkter, elbolag och kommuner. Det sker en stor utveckling inom branschen när det kommer till teknologin och nya system utvecklas hela tiden, så som GPS, 2D-skärm och 3D-system. Utvecklingen kommer fortsätta i rask takt och det krävs att du som anläggningsförare är med i utvecklingen.

När du börjar hos oss får testa olika maskiner för att bekanta dig med hur de fungerar, så att du kan alla grunder innan vi går in på arbetsmomenten. Du kommer bland annat få lära dig att gräva ledningsgator, husgrunder, fylla grus och lägga rör. För att få en verklig uppfattning av yrket kommer du att få utföra jobb på riktiga arbetsplatser.

Kort om Anläggningsfordon

  • Praktiska kunskaper i hur du kör och arbetar med maskiner inom olika fält av branschen såsom bergtäkter, elbolag och kommuner.
  • Teoretiska kunskaper inom maskinteknik, processteknik, ritningsläsning, mätningar, arbetsmiljö och säkerhet.
  • Utbildningsbevis som anläggningsförare.
  • Genom praktiken kommer du ut i arbetslivet på riktigt vilket även ger dig ett brett kontaktnät inom branschen med värdefulla referenser.
  • Väldigt goda jobbchanser, stort behov av duktiga maskinister.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg och anläggning, Anläggningsfordon, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg och anläggning, Anläggningsfordon

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Örnsköldsvik. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Bildningskontoret 891 88 ÖRNSKÖLDSVIK
Telefon: 0660-885 53  
Mejladress: gymnasieantagningen@ornskoldsvik.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg och anläggning, Anläggningsfordon så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik

Ångermanlandsgatan 28M
891 38 Örnsköldsvik

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg och anläggning, Anläggningsfordon från Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information