Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet Frisör

Praktiska gymnasiet Nykvarn
Programinformation
Nykvarn
Antal elever: 9 (år 1)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 160,5
    (Lägsta: 87,5) * statistik från 2017
Hantverksprogrammet, Frisör

Utbildningsinfo

Frisörutbildning på Praktiska gymnasiet Nykvarn

Gillar du färg och form och vill ha ett kreativt yrke? Då ska du plugga till frisör på Praktiska gymnasiet Nykvarn. Du kommer att få lära dig att färga, forma och klippa frisyrer. Efter studenten kommer du att ha en yrkesförberedande examen.

Varva teori med praktik på frisörprogrammet

På hantverksprogrammet med inriktning frisör kommer du att få jobba såväl praktiskt som teoretiskt. Du kommer att få arbeta mycket med händerna och träna på olika typer av uppsättningar, lära dig tekniker för klippning och hur man färgar och tonar hår. Du som elev kommer också att spendera en hel del tid i klassrummet och läsa kurser ibland annat:

  • Frisör 1 & 2
  • Material & miljö
  • Entreprenörskap
  • Hantverk- introduktion

Lär dig driva eget företag

En central del i frisöryrket är entreprenörskap. Att arbeta som frisör innebär många gånger att man driver eget företag och hyr en stol på en frisörsalong. Det är därför viktigt att ha kunskaper i hur man driver eget företag och vad det innebär. Du som elev kommer därför att få läsa kurser i entreprenörskap och lära dig hur man driver igenom ett projekt från idé till färdig produkt. Efter frisörutbildningen kommer du ha grundläggande kunskaper för att starta och driva eget företag.

Praktisera i 15 veckor

Under utbildningen kommer du att få praktisera i 15 veckor. Praktiken är en viktig del i utbildningen och du som elev kommer att ha möjlighet att få erfarenheter och knyta viktiga kontakter i den bransch som du vill jobba i. Om du gör bra ifrån dig under din praktik finns det goda chanser att få anställning direkt efter studenten.

Efter utbildningen på Praktiska gymnasiet Nykvarn

Efter hantverksprogrammet med inriktning frisör på Praktiska gymnasiet Nykvarn kommer du att få en yrkesförberedande examen. Du kan därför plugga vidare på yrkeshögskola om du vill fördjupa dina kunskaper. Du kommer att vara väl förberedd att börja jobba direkt. Vanliga yrkesutgångar är frisör och hårstylist.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet Frisör

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Nykvarn söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet med inriktning Frisör ger dig en yrkesexamen och förbereder dig för arbetslivet.

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet Frisör så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Nykvarn!

Här finns 10 program, de flesta yrkesinriktade och med en stor del praktik. Det finns också möjlighet att få högskolebehörighet. Vi erbjuder även introduktionsprogram.  De praktiska programmen är upplagda så att eleverna är halva studietiden i skolan och halva tiden på...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Nykvarn och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Norra bruksgatan 2
155 33 Nykvarn

 Visa telefonnummer
praktiska.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hantverksprogrammet Frisör, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer