Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Hudvård

Praktiska gymnasiet Nacka
Programinformation
Nacka
Antal elever: 14 (år 1)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 100
    (medelvärde: 179,7) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-15
Hantverksprogrammet, Hudvård

Om utbildningen

Vill du bli hudterapeut? Läs Hudvård på Praktiska Gymnasiet Nacka

Om du är en initiativrik person som gillar nyskapande och har huvudet fullt av idéer - Ja då passar Hantverksprogrammet dig perfekt! Här på praktiska gymnasiet Nacka behövs människor som vill skapa med händerna, arbeta med ett kreativt serviceyrke och som tycker om kundkontakt. Att starta eget efter att ha gått Hantverksprogrammet på gymnasiet är mer än vanligt, varför entreprenörskap genomsyrar utbildningen.

Inriktning Hudvård

På Hantverksprogrammet med inriktning Hudvård ger dig som elev en bred kunskap både teoretiskt och praktiskt inom hälsa och skönhet. Här kommer du bland annat att få öva mycket på massage, pedikyr, manikyr och kroppsbehandlingar. Du kommer också att få utbildning inom försäljning och service då kundkontakt är en viktig del i yrket. Exempel på kurser som ingår i utbildningen:

  • Hantverksteknik 1
  • Hantverksteknik 2
  • Material och miljö

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet Nacka ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Hantverksprogrammet med inriktning Hudvård är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hudvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Hudvård

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Nacka söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hudvård så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Nacka

Praktiska gymnasiet Nacka

Praktiska Gymnasiet - En yrkesskola i centrala Nacka

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Nacka och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Nacka

Augustendalsvägen 3
131 27 Nacka Strand

 Visa telefonnummer
praktiska.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hantverksprogrammet, Hudvård, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer