Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Praktiska gymnasiet Nacka
Programinformation
Nacka
Antal elever: 14 (år 1)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 179,7
    (Lägsta: 100) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-15
2020-04-15
Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Om utbildningen

Utbilda dig till Hår- och makeupstylist på Hantverksprogrammet i Nacka!

Gillar du att arbeta med händerna? Är du en kreativ person som vill ha ett arbete där du får utlopp för din kreativitet? På Hantverksprogrammet på Praktiska Gymnasiet får du en utbildning som utbildar dig inom just det hantverk du vill fördjupa dig i. På Hantverksprogrammet får du vara med i hela skapandeprocessen av en produkt, från den första idén till den slutgiltiga produkten. Entreprenörskap är ett centralt ämne i utbildningen, detta då det är väldigt vanligt med egenföretagare inom branschen. De flesta kreativa serviceyrken innefattar en hel del kundkontakt, därför är det bra om du gillar att möta nya människor och är serviceinriktad. 

Inriktning Hår- och makeupstylist

Vill du bli en mästare på makeup och styling? Då är inriktningen Hår- och makeupstylist rätt väg att gå. Här får du läsa om skönhets-, trend- och fantasimakeup och tillhörande hårstyling. Inriktningen innefattar även en del teoretisk kunskap som är väldigt viktig att känna till för att förstå sig på branschen helt och hållet. När du tar studenten från programmet har du lärt dig att lägga makeup och göra håruppsättningar för alla möjliga tillfällen, så som bröllop, catwalk, vardag och fest. 

 

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Nacka söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Nacka

Praktiska gymnasiet Nacka

Praktiska Gymnasiet - En yrkesskola i centrala Nacka

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Nacka och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Nacka

Augustendalsvägen 3
131 27 Nacka Strand

 Visa telefonnummer
praktiska.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer