Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Praktiska gymnasiet Märsta
Programinformation
Märsta
Antal elever: cirka 10 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Om utbildningen

Utbilda dig till fastighetsskötare eller fastighetstekniker på VVS- och Fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Märsta är ett program för dig som är serviceinriktad och gillar att arbeta självständigt. Att du är tekniskt lagd är till klar fördel då du hela tiden arbetar med den senaste tekniken.

Förmågan att ge god service till sina kunder är en stor del i yrket som fastighetsskötare/fastighetstekniker. Utöver service lär du dig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du får kunskaper i hur du sparar energi, är miljömedveten samt undviker arbetsskador på jobbet.

Inriktning Fastighet

På inriktningen Fastighet kommer du att lära dig sköta om och utföra service på värme-, ventilations- och pannanläggningar i fastigheter. Du får god erfarenhet av att arbeta serviceinriktat mot kunder, beställare och boende tack vare den långa praktikperioden på Praktiska Gymnasiet Märsta. Efter studenten kan du bland annat jobba som fastighetsskötare eller fastighetstekniker.

Exempel på kurser som ingår i inriktningen fastighet:

  • Elkraftteknik
  • Fastighetsförvaltning
  • Fastighetsservice - byggnader

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Borås ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Märsta söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Märsta

Praktiska gymnasiet Märsta

Praktiska Gymnasiet Märsta - Liten skola med litet format

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Märsta och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Märsta

Östra Bangatan 4
195 60 Arlandastad

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet från Praktiska gymnasiet Märsta, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: