Maja studerar på Barn- och fritidsprogrammet

Praktiska Gymnasiet Märsta

Maja på Praktiska Gymnasiet Märsta

Maja går andra året på barn- och fritidsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Märsta.

Varför valde du att börja läsa barn och fritid?

För att jag älskar barn. Min mamma jobbar på förskola och jag har alltid varit med henne där och fått ett intresse för yrket. Programmet passar mig för att jag älskar att umgås med barn och är intresserad av yrket som barnskötare.

Berätta lite om din utbildning.

Vi har blandat skola och APL. I skolan lär vi oss om barn, bland annat deras utveckling. I skolan lär vi oss också om hur vi ska göra på våra APL-platser och får uppgifter att utföra. Man lär sig väldigt mycket av handledarna på plats.

Hur är lärarna på skolan?

Lärarna är bra! Alla är trevliga och man får en bra relation med dem. Alla i klassen hjälper varandra och man vågar prata framför alla. Man behöver inte vara rädd för att göra fel.

Vilket är ditt drömjobb?

Mitt drömjobb är att bli förskollärare för att då får jag arbeta med barn. Att bli förskollärare är nästa steg efter barnskötare.

Tror du att du kommer plugga vidare?

Ja, till förskollärare. Men jag kommer inte göra det direkt utan vill jobba lite först.

Vad är det roligaste du gjort under utbildningen?

Vi fick planera en aktivitetsdag där vi bjöd in barn från förskolor där vi har APL. Vi var i olika grupper och utförde flera aktiviteter med barnen. Det var roligt för att vi fick ta stort ansvar.

Vad är det bästa med att vara ute på APL?

Det är jättekul på min APL-plats! Jag får vara med barnen och lära mig saker. Jag får även bra kontakter till framtiden.

Varför ska man söka till Praktiska Gymnasiet Märsta?

Jag skulle rekommendera skolan för att den är liten och du får en bra relation till lärarna. Om man inte bara vill plugga teoretiskt är det bra att välja en praktisk linje.

Läs mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Praktiska gymnasiet Märsta.

Medlemslogin