Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Praktiska gymnasiet Märsta
Programinformation
Märsta
Antal elever: 7 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 168,2
    (Lägsta: 112,5) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Vill du bli målare? Välj Bygg- och anläggningsprogrammet i Märsta!

Läs på Bygg- och anläggningsprogrammet i Märsta och kom ut i arbetslivet som utbildad Målare efteråt! Bygg- och anläggningsprogrammet i Märsta ger dig de kunskaper du behöver för att kunna ta jobb i byggbranschen efter studenten. Du får dessutom kunskaper i miljö och säkerhet på arbetsplatsen samt kontroll av produktkvalitet.

Du som söker till Praktiska Gymnasiet i Märsta är en händig och kreativ person som trivs med praktiskt arbete. I Bygg- och anläggningsprogrammet lär du dig allt från planering till praktiskt genomförande.

Välj inriktning Måleri

Inriktning Måleri är det självklara valet för dig som vill jobba som målare efter gymnasiet. Inom målaryrket räcker det inte att bara ha ett intresse för måleri, du ska också gilla människor och vara serviceinriktad eftersom du kommer ha mycket kontakt med både kunder och andra hantverkare i ditt jobb som målare.

Vid Praktiska Gymnasiet Märsta lär du dig de tekniker du behöver för att kunna måla nya och gamla ytor. Annat du får lära dig är bland annat att tapetsera, sprutmåla och måla dekorationsmönster. Måleri 1 och Måleriprocessen är exempel på kurser som ingår i Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Märsta ger dig möjlighet att bli högskolebehörig, så också Bygg- och anläggningsprogrammet - Måleri. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Märsta söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri i Märsta är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Märsta

Praktiska gymnasiet Märsta

Praktiska Gymnasiet Märsta - Liten skola med litet format

Praktiska Gymnasiet Märsta är en liten skola som fokuserar på de yrkesförberedande programmen. Det lilla formatet innebär också att alla känner alla på skolan och på så sätt har skolan skapat en riktigt skön stämning. Alla tillåts vara sig själva...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Märsta och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Märsta

Östra Bangatan 4
195 60 Arlandastad

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, fyll i följande uppgifter: