Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturbruksprogrammet, Djur

Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn
Programinformation
Malmö
Antal elever: cirka 10 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 157,5
    (medelvärde: 171,3) * statistik från 2017

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Naturbruksprogrammet, Djur

Om utbildningen

Lär dig om djur och natur på Naturbruksprogrammet i Malmö Limhamn

Hantverksprogrammet med inriktning Djur på Praktiska Gymnasiet Malmö Limhamn är en utbildning där möjligheterna till jobb efter examen är stora. Här får du möjligheten att arbeta nära naturen och dessutom lära dig hur du blir egen företagare, entreprenör samt hur du sköter teknik och ekonomi inom området! För dig som gillar djur, natur och upplevelser är det här helt rätt utbiildning.

Under din utbildning på Hantverksprogrammet i Malmö Limhamn får du lära dig om djur, deras beteenden, behov samt hur djur och människor samspelar med varandra. I utbildningen ingår en stor del praktik, vilket öppnar upp möjligheterna för jobb efter studenten!

Inriktning Djur

Det här är en inriktning som kommer att ge dig en djupare förståelse om djur och deras beteenden och behov. Efter din utbildning på Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn har du möjlighet att jobba som bland annat hästskötare, djurskötare eller djurvårdare. Exempel på kurser som ingår i inriktningen Djur är:

  • Djurens biologi
  • Djuren i naturbruket
  • Djurhållning


Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska gymnasiet ger dig möjligheten att bli högskolebehörig och Naturbruksprogrammet på Praktiska gymnasiet Limhamn är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn söker du till programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn

Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn

Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn

På Limhamn samsas affärsliv, bostäder, nybyggnation, fiskeläge och engagemang. En del av Limhamn är Praktiska Gymnasiet Malmö Limhamn, den lilla skolan med det stora hjärtat. Elever som letar efter en praktisk utbildning med många möjligheter har kommit rätt! Vill du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn

Krossverksgatan 34
216 16 Limhamn

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djur från Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: