Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Praktiska gymnasiet Malmö City
Programinformation
Malmö
Antal elever: 1 (år 1)
Industritekniska programmet
Industritekniska programmet, Svetsteknik

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Utbilda dig till svetsare vid Industritekniska programmet i Malmö

För dig som gillar att arbeta praktiskt, reparera och tillverka är det Industritekniska programmet ett bra val. På Praktiska gymnasiet Malmö City går du lära dig att arbeta med olika verktyg och olika metoder som borrning, slipning och svarvning. Utbildningen ger dig kunskap och förståelse kring produktkvalitet, miljötänkande samt viktiga faktorer i en modern produktionsmiljö.

Inriktning Svetsteknik

Den solklara inriktningen för dig som vill arbeta som svetsare efter studenten. På inriktningen Svetsteknik får du lära dig olika svetstekniker och plåtarbetning. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som svetsare, svetsspecialist eller licenssvetsare.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Vad ska du bli?

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.


Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Malmö City söker du till programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik är ett yrkesförberedande program som ger dig en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns. 

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Malmö City

Praktiska gymnasiet Malmö City

Praktiska Gymnasiet Malmö City ger dig många möjligheter inför framtiden!

Praktiska Malmö City är en liten skola där elever och lärare jobbar nära varandra. En plats på Praktiska Malmö City ger dig många möjligheter inför framtiden. Skolan kombineras med utbildning/praktik på en arbetsplats inom det yrke du utbildar dig till....


Läs mer om Praktiska gymnasiet Malmö City och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Malmö City

Praktiska gymnasiet Malmö City

Industrigatan 13
212 14 Malmö

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Industritekniska programmet, Svetsteknik, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer