Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Praktiska gymnasiet Luleå
Programinformation
Luleå
Antal elever: 5 (år 1)
Hotell- och turismprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-03-23
Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Lockas du av turism och resor? Välj Hotell- och turismprogrammet i Luleå!

Vill du jobba med hotell, resor och upplevelser? Vill du ständigt möta nya människor? Då är hotell och turismbranschen helt rätt för dig! Det finns många spännande och roliga alternativ inom hotell och turism. Möjligheterna efter studenten från Hotell- och turismprogrammet är många!

I Hotell- och turismprogrammet får du bl.a. lära dig kommunikation, marknadsföring, försäljning, bemötande och entreprenörskap. Du får också chans att öva dina språkkunskaper då mycket handlar om internationella kontakter. Välkommen till en bransch som hela tiden växer, världen över!

Inriktningen Turism och resor

Inriktning Turism och resor passar dig som vill jobba med t.ex. turistinformation samt planering av resor, aktiviteter och upplevelser. Under utbildningen lär du dig bl.a. marknadsföring och konsten att söka information. Samtidigt tränar du på att ge service och bemöta kunder. Efter studenten kan du bl.a. söka jobb inom bokning och försäljning, guidning eller turistinformation. I inriktningen ingår ämnen som:

  • Aktiviteter och upplevelser
  • Hållbar turism
  • Marknadsföring och försäljning 
  • Reseproduktion och försäljning

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Luleå ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Vad ska du bli?

Praktiska Gymnasiet

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.


Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Luleå söker du till programmet via Gymnasieantagningen Fyrkantens gymnasiesamverkan. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen 971 85 LULEÅ
Telefon: 0920-45 30 00
E-post: gisela.kluwetasch@skol.lulea.se

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Luleå

Praktiska gymnasiet Luleå

Väx in i din blivande yrkesroll på Praktiska Gymnasiet Luleå

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Luleå och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Luleå

Praktiska gymnasiet Luleå

Depåvägen 4
973 27 Luleå

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor från Praktiska gymnasiet Luleå, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer