Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Praktiska gymnasiet Luleå
Programinformation
Luleå
Antal elever: cirka 50 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 202,5
    (medelvärde: 249,4) * statistik från 2019/20
Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Välj Hantverksprogrammet i Luleå - bli hårstylist och makeupstylist!

Vill du jobba med händerna i ett kreativt yrke med mycket kundkontakt efter gymnasiet? Väljer du inriktningen Hår- och makeupstylist får du lära dig hårstyling och makeup för olika tillfällen. Vad sägs om att göra håruppsättningar och lägga makeup för bröllop, film och fest. Allt detta får du lära dig vid Hantverksprogrammet i Luleå!

Jobb inom hantverkssektorn passar dig som är kreativ och har många idéer. Det passar också för dig som vill starta eget företag. Entreprenörskap är något som genomsyrar hela Hantverksprogrammet i Luleå, vilket har lett till att många elever vid Praktiska Gymnasiet startar eget företag efter studenten.

Inriktningen Hår- och makeupstylist

Hår- och makupstylist är en utbildning som du läser inom inriktningen "övriga hantverk" vid Hantverksprogrammet i Luleå. Här läser du kurser inom bl.a. skönhet-, trend- och fantasimakeup samt hårstyling. Du får lära dig dig lägga makeup och göra håruppsättningar för olika tillfällen (som till exempel brudsminkning, för catwalken, TV och film, vardag och fest). Dessutom ingår teoretisk kunskap kring yrket och annat som är viktigt att känna till kring branschen.

Möjlighet till högskolebehörighet

På Praktiska Gymnasiet i Luleå ges alla elever möjlighet att bli högskolebehörig. Hantverksprogrammet med inriktning Hår- och makeupstylist är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Vad ska du bli?

Praktiska Gymnasiet

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.


Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Luleå söker du till programmet via Gymnasieantagningen Fyrkantens gymnasiesamverkan. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen 971 85 LULEÅ
Telefon: 0920-45 30 00
E-post: gisela.kluwetasch@skol.lulea.se

Gymnasieexamen

Yrkesexamen.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Luleå

Praktiska gymnasiet Luleå

Väx in i din blivande yrkesroll på Praktiska Gymnasiet Luleå

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Luleå och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Luleå

Praktiska gymnasiet Luleå

Brandgatan 2b
973 47 Luleå

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist från Praktiska gymnasiet Luleå, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: