Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hantverksprogrammet, Frisör

Praktiska gymnasiet Luleå
Programinformation
Luleå
Antal elever: cirka 50 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 202,5
    (medelvärde: 249,4) * statistik från 2019/20
Hantverksprogrammet, Frisör

Hantverksprogrammet, Frisör

Välj Hantverksprogrammet i Luleå om du vill bli frisör!

Drömmer du om att bli frisör? Vill du gå gymnasiet i Luleå? Välj Hantverksprogrammet vid Praktiska Gymnasiet i Luleå! Du lär dig bl.a. att klippa, färga och forma hår.

Hantverksprogrammet, oavsett inriktning, är det perfekta programmet för dig som vill jobba med händerna. Det passar också dig som vill arbeta med ett kreativt serviceyrke där du har mycket kundkontakt.

Som frisör är det särskilt viktigt att vara social och tycka om möten med människor. Du som väljer denna inriktning bör också vara duktig på färg, form och trender.

Kanske vill du kunna starta eget företag i framtiden, så som många andra elever vid Hantverksprogrammet gör? Det kommer du att kunna eftersom entreprenörskap genomsyrar hela utbildningen vid Praktiska Gymnasiet i Luleå. 

Inriktningen Frisör

I frisörutbildningen vid Praktiska Gymnasiet i Luleå lär du dig att klippa, färga och forma hår. Detta är inriktningen för dig som är serviceinriktad eftersom du måste kunna anpassa dig efter kundens önskemål. Det är också viktigt att du kan anpassa dig till förändringar av metoder och tekniker, eftersom trenderna hela tiden ändras i branschen.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Göteborg ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Hantverksprogrammet med inriktning Frisör är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Vad ska du bli?

Praktiska Gymnasiet

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.


Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Luleå söker du till programmet via Gymnasieantagningen Fyrkantens gymnasiesamverkan. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen 971 85 LULEÅ
Telefon: 0920-45 30 00
E-post: gisela.kluwetasch@skol.lulea.se

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet med inriktning Frisör är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Luleå

Praktiska gymnasiet Luleå

Väx in i din blivande yrkesroll på Praktiska Gymnasiet Luleå

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Luleå och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Luleå

Praktiska gymnasiet Luleå

Brandgatan 2b
973 47 Luleå

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör från Praktiska gymnasiet Luleå, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: