Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Trädgård

Praktiska gymnasiet Kungsbacka
Programinformation
Kungsbacka
Antal elever: 1 (år 1)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 141,7
    (Lägsta: 125) * statistik från 2017
Naturbruksprogrammet, Trädgård

Utbildningsinfo

Trädgård på Praktiska Gymnasiet Kungsbacka

Naturbruksprogrammet med inriktningen Trädgård på Praktiska Gymnasiet Kungsbacka passar dig som gillar och vill veta mer om växter, grönt, mark och trädgård.

Innehåll på Naturbruksprogrammet

På Naturbruksprogrammet får du möjlighet att hålla på med trädgård, skog, jord, fiske, vatten, djurvård, hästhållning och närliggande områden. Utbildningen passar med andra ord dig som är intresserad av lantbruk, djur och natur. Förutom detta får du lära dig mer om hur naturbruk fungerar i andra länder samt den roll jordbruket spelar för miljön. Även entreprenörskap, kunskap om att starta eget företag samt att sköta ekonomi och teknik inom det specifika området är kunskap du får på programmet.

Läs inriktning Trädgård på Praktiska Gymnasiet Kungsbacka

Det här är inriktningen för dig som vill lära dig mer om grönt och växter. Du får kunskap om växtmiljöer, mark och den betydelse som trädgården har i samhället. Under utbildningen får du lära dig hur man sköter parker, designar och anlägger rabatter samt odlar trädgårdsprodukter. Efter studenten kan du jobba som trädgårdsanläggare, trädgårdsodlare eller med att sköta utemiljöer.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Trädgård

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Kungsbacka söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Inriktning Trädgård på Naturbruksprogrammet ger dig en yrkesförberedande gymnasieutbildning. För att bli högskolebehörig måste du välja att läsa vissa specifika kurser.

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgård så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Kungsbacka

Praktiska gymnasiet Kungsbacka

Praktiska gymnasiet – Hälften skola, hälften praktik

Vill du läsa på Praktiska gymnasiet? Då är du med största säkerhet praktiskt lagd och ser det som den roligaste delen av skolan. På Praktiska vill man att eleverna ska ha chansen att utöva sina olika yrken i verkligheten, därför...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Kungsbacka och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Kungsbacka

Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Trädgård, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer