Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur

Praktiska gymnasiet Kungsbacka
Programinformation
Kungsbacka
Antal elever: 1 (år 1)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 125
    (medelvärde: 141,7) * statistik från 2017
Naturbruksprogrammet, Djur

Om utbildningen

Djur på Praktiska Gymnasiet Kungsbacka

Naturbruksprogrammet med inriktning Djur på Praktiska Gymnasiet Kungsbacka är ett bra val för dig som är intresserad av djur och drömmer om att jobba som hästskötare, djurvårdare,  djurskötare eller liknande efter gymnasiet.

Upplägget på Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet är en passande utbildning för dig som har ett intresse för djur, natur och lantbruk. Du får möjlighet att syssla med jord, skog, djurvård, hästhållning, trädgård, fiske, vatten och liknande. På utbildningen får du också lära dig om entreprenörskap, att starta företag samt hur du sköter teknik och ekonomi inom området. Du får också kunskap om hur naturbruk fungerar i andra länder förutom Sverige och rollen som jordbruk spelar för miljön.

Läs inriktning Djur

Inriktning Djur innehåller kurser om djur, djurs behov, djurs beteende och samspel mellan människor och djur. Du som läser inriktning Djur får kunskap om hur man sköter djuranläggningar samt blir förberedd för att jobba hästskötare, djurvårdare eller djurskötare inom lantbruk.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Kungsbacka söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Kungsbacka

Praktiska gymnasiet Kungsbacka

Praktiska gymnasiet – Hälften skola, hälften praktik

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Kungsbacka och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Kungsbacka

Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Djur, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer