Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Praktiska gymnasiet Kungsbacka
Programinformation
Kungsbacka
Antal elever: 4 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 139,2
    (Lägsta: 95) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Utbildning i Måleri på Praktiska Gymnasiet Kungsbacka

Vill du jobba som målare efter gymnasiet? Sök då till Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri, där du blir förberedd för jobb som målare efter studenten.

Bygg- och anläggningsprogrammet

Programmet passar dig som är händig och praktiskt lagd. På utbildningen får du lära dig om alla steg från planering till genomförande. Andra saker du får lära dig på Bygg- och anläggningsprogrammet är om säkerhet på arbetsplatser, miljöarbete och kontroll av produktkvalitet.

Utbildning med inriktning Måleri

Som målare jobbar man en hel del med att träffa kunder såväl som andra hantverkare, det är därför passande att välja inriktning Måleri om du trivs bra med att umgås med andra människor. På utbildningen får du kunskap om olika måleritekniker. Exempelvis får du lära dig om tapetsering, sprutmålning, måla dekorationsmönster samt hur man målar gamla respektive nya ytor. Kurserna som ingår på inriktning Måleri är:

  • Måleriprocessen
  • Måleri 1
Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Kungsbacka söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Inriktningen Måleri på Bygg-och anläggningsprogrammet ger dig en yrkesförberedande gymnasieutbildning. Du kan dock alltid välja att bli högskolebehörig genom att se till att läsa de kurser du behöver för detta.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Kungsbacka

Praktiska gymnasiet Kungsbacka

Praktiska gymnasiet – Hälften skola, hälften praktik

Vill du läsa på Praktiska gymnasiet? Då är du med största säkerhet praktiskt lagd och ser det som den roligaste delen av skolan. På Praktiska vill man att eleverna ska ha chansen att utöva sina olika yrken i verkligheten, därför...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Kungsbacka och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Kungsbacka

Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, fyll i följande uppgifter: