Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Praktiska gymnasiet Kungsbacka
Programinformation
Kungsbacka
Antal elever: 2 (år 1)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 157,5
    (Lägsta: 112,5) * statistik från 2017
Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Utbildningsinfo

Fritid och hälsa på Praktiska Gymnasiet Kungsbacka

Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Fritid och hälsa gör dig förberedd för att jobba som till exempel personlig tränare eller på idrotts- och fritidsanläggningar.

Barn- och fritidsprogrammet

Den här utbildningen passar dig som tycker om att arbeta med personer i alla åldrar. Du gillar undervisning och vill jobba med att hjälpa barn och unga samt personer som behöver stöttning med exempelvis träning och hälsa på grund av funktionshinder.

Inriktning Fritid och hälsa

Om du tycker om sport och andra fritidsaktiviteter är inriktningen Fritid och hälsa på Barn- och fritidsprogrammet passande för dig att gå i gymnasiet. Du får planera olika sorters träning och fritidsaktiviteter för både skola och fritid. Efter gymnasieutbildningen kan du arbeta på idrotts- och fritidsanläggningar, som personlig tränare eller i bad- och sporthallar. De kurser som ingår på inriktningen är:

  • Fritids- och idrottskunskap
  • Fritids- och friskvårdsverksamheter

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Kungsbacka söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Inriktningen Fritid & hälsa på Barn- och fritidsprogrammet ger dig en yrkesförberedande gymnasieutbildning. För att bli högskolebehörig får du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Kungsbacka

Praktiska gymnasiet Kungsbacka

Praktiska gymnasiet – Hälften skola, hälften praktik

Vill du läsa på Praktiska gymnasiet? Då är du med största säkerhet praktiskt lagd och ser det som den roligaste delen av skolan. På Praktiska vill man att eleverna ska ha chansen att utöva sina olika yrken i verkligheten, därför...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Kungsbacka och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Kungsbacka

Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer