Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Praktiska gymnasiet Kristianstad
Programinformation
Kristianstad
Antal elever: 5 (år 1)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 182,5
    (Lägsta: 130) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-10-22
2020-01-15
2020-04-15
Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Utbildningsinfo

Vill du gå en stylistutbildning? Välj Hantverksprogrammet i Kristianstad!

Vill du gå ett praktiskt gymnasieprogram som leder till jobb i Kristianstad? Är du en idéspruta med massor av kreativitet och skaparkraft? Då är Hantverksprogrammet något för dig – ett program för dig som vill skapa med händerna. Programmet ges som lärlingsutbildning vilket innebär att du kommer ha mycket praktik med goda jobbchanser efter studenten!

Vill du gå en stylistutbildning med utbildning i att styla, sminka och jobba med färg och form ska du välja inriktningen Hår- och makeupstylist.

Inriktning Hår- och makeupstylist

Vill du utbildas inom skönhet-, trend- och fantasimakeup? Vill du lära dig tillhörande hårstyling? Detta kan bli din verklighet om du väljer inriktning Hår- och makeupstylist vid Hantverksprogrammet på Praktiska Gymnasiet Kristianstad. Under inriktningen kommer du också att lära dig att lägga makeup och göra håruppsättningar för olika tillfällen som brudsminkning, catwalken, tv/film, vardag och fest.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Kristianstad ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Hantverksprogrammet med inriktning Hår- och makeupstylist är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Kristianstad söker du till programmet via Antagningskansliet i Kristianstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: BUF 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 50 00
E-post: antagningskansliet@kristianstad.se

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet på Praktiska Gymnasiet Kristianstad är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till Högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Kristianstad

Praktiska gymnasiet Kristianstad

Praktiska Gymnasiet Kristianstad

Vill du att en stor del av din gymnasieutbildning ska bestå av praktik? Då är Praktiska Gymnasiet Kristianstad ett bra val av gymnasieskola! Skolan är den enda i Kristianstad som erbjuder dig att gå en lärlingsutbildning, vilket betyder att du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Kristianstad och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Kristianstad

Stridsvagnsvägen 7
291 39 Kristianstad

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer