Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Praktiska gymnasiet Kristianstad
Programinformation
Kristianstad
Antal elever: cirka 10 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 120,0
    (medelvärde: 167,5) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-22
2021-01-28
2021-04-15

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Om utbildningen

Bli marknadsförare eller butikssäljare – välj Handels- och administrationsprogrammet!

Vill du jobba med försäljning? Brinner du för god service och funderar på att starta eget företag? Om du väljer att gå programmet Handel och administration kommer du få en bred utbildning med flera olika arbetsmöjligheter.

Centrala delar i utbildningen kommer vara administration, ekonomi, försäljning och service. Programmet Handel och administration förbereder dig för anställning på ett företag men också för att kunna öppna eget.

Välj inriktning Handel & Service

Om du väljer Handels- och administrationsprogrammet med inriktning Handel & service bör du vara intresserad av att arbeta med inköp, försäljning och marknadsföring. Du har kanske drömmar att i framtiden jobba med service och administration i butik.

Under inriktningen kommer du bland annat lära dig hur handel och service ser ut på webben eftersom internet-handel blir allt vanligare. Valmöjligheten att lära dig mer om marknadsföring genom skyltning och reklam finns. Efter studenten kommer du kunna få jobb som butikssäljare, marknadsförare eller varumottagare. Kurser som ingår är:

  • Personlig försäljning 1
  • Praktisk marknadsföring 1
  • Affärsutveckling och ledarskap
  • Inköp 1
  • Näthandel 1

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska gymnasiet ger dig möjligheten att bli högskolebehörig och Handels- och administrationsprogrammet på Praktiska gymnasiet Kristianstad är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Kristianstad söker du till programmet via Antagningskansliet i Kristianstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: BUF 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 50 00
E-post: antagningskansliet@kristianstad.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Kristianstad

Praktiska gymnasiet Kristianstad

Praktiska Gymnasiet Kristianstad

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Kristianstad och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Kristianstad

Stridsvagnsvägen 7
291 39 Kristianstad

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Praktiska gymnasiet Kristianstad, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: