Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Praktiska gymnasiet Karlstad
Programinformation
Karlstad
Antal elever: cirka 20 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 132,5
    (medelvärde: 162,5) * statistik från 2017

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Om utbildningen

Handels- och administrationsprogrammet med inriktning Handel och service


Brett program inom Handel och service

Handels- och administrationsprogrammet är det perfekta programmet för dig som drömmer om att arbeta med någon form av försäljning, har ett intresse för god service och kanske planerar att starta eget företag en dag. Detta är ett brett program som kommer ge dig flera olika arbetsmöjligheter.

Du kommer få kunskaperna som krävs för att arbeta med administration, ekonomi, försäljning samt service. Handels- och administrationsprogrammet ger dig en bra förberdelse för en anställning på ett företag men även för dig som vill starta eget.

Handels- och administrationsprogrammet med inriktning på Handel & Service

Inriktningen mot Handel & Service passar dig som är intresserad av att arbeta med inköp, försäljning och marknadsföring. Kanske planerar du att arbeta med service och administration i butik?  Du kommer under din utbildning att få kunskap om hur service och  handel ser ut på webben eftersom e-handel blir allt vanligare. Under utbildningen kan du välja att fördjupa dig inom marknadsföring genom skyltning och reklam. Framtida yrken kan vara t.ex. butikssäljare, marknadsförare och varumottagare. 

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Karlstad söker du till programmet via Elevantagningen i Karlstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Karlstad

Praktiska gymnasiet Karlstad

Praktiska Gymnasiet Karlstad – mycket praktik ger stora chanser till jobb

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Karlstad och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Karlstad

Packhusallén 1a
652 26 Karlstad

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Praktiska gymnasiet Karlstad, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: