Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Karosseri och lackering

Praktiska gymnasiet Karlskrona
Programinformation
Karlskrona
Antal elever: cirka 10 (.)
Fordons- och transportprogrammet

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Fordons- och transportprogrammet, Karosseri och lackering

Om utbildningen

Vill du bli billackerare? Välj Fordons- och transportprogrammet i Karlskrona!

För dig som vill jobba med karosseri och billackering finns Fordons- och transportprogrammet i Karlskrona. Genom inriktningen Karosseri & lackering lär du dig bl.a. lackering av fordon, felsökning och reparation av karosserier.

Fordons- och transportprogrammet ger dig kunskaper i service, att jobba med datorer och i fordonsverkstad. Det är ett brett program som kan leda till roliga och varierande arbeten efter studenten. Du får lära dig allt från tekniken i olika fordon till transporthantering och datahantering. Just datahantering blir allt mer viktigt i branschen, därför får du lära dig hur du på bästa sätt hanterar de olika datasystem som är viktiga för ditt framtida arbete.

Branschen du utbildas för kräver självständigt arbete. Därför menar Praktiska Gymnasiet i Karlskrona att det är viktigt att du utvecklar din förmåga att själv lösa problem under programmets gång.

Inriktningen Karosseri & lackering

Fordons- och transportprogrammet med inriktning Karosseri & lackering är för dig som vill lära dig lackering av fordon, felsökning och reparation av karosserier. Direkt efter studenten kan du t.ex. ta jobb som billackerare eller bilskadereparatör.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska gymnasiet Karlskrona ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Fordon- och transportprogrammet med inriktning Karosseri och lackering likaså. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Karosseri och lackering

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Karlskrona söker du till programmet via . Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Utbildningsförvaltningen371 83 Karlskrona
Telefon: 0455-303000 
E-post: utbildningsforvaltningen@karlskrona.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Praktiska gymnasiet Karlskrona

Praktiska gymnasiet Karlskrona

Praktiska Gymnasiet Karlskrona - Skolan för dig som vill göra praktik

Skolan antar inte nya elever 2020. Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Karlskrona och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Karlskrona

Bååtsgränd
371 34 Karlskrona

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: