Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Praktiska gymnasiet Karlskrona
Programinformation
Karlskrona
Antal elever: 4 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 92,5
    (medelvärde: 140,8) * statistik från 2017
Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Om utbildningen

Läs inriktning Husbyggnad på Bygg- och anläggningsprogrammet

Tycker du att det skulle vara kul att arbeta med bygg och renovering när du har tagit studenten? Då passar Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbyggnad på Praktiska Gymnasiet Karlskrona dig bra.

Praktisk och händig utbildning

Programmet är praktiskt upplagt och du får vara kreativ och händig under utbildningens gång. I utbildningen ingår att du får lära dig om säkerhet på arbetsplatser, kontroll av produktkvalitet samt miljöarbete. Du får också koll på hur man planerar såväl som genomför olika slags arbeten.

Inriktning Husbyggnad

Inriktning Husbyggnad passar bra för dig som vill jobba med renovering, nybyggnation och ombyggnation av lokaler, bostäder, broar och liknande. Efter att du är klar med utbildningen kan du jobba som exempelvis murare, golvläggare eller träarbetare.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Karlskrona söker du till programmet via . Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Utbildningsförvaltningen371 83 Karlskrona
Telefon: 0455-303000 
E-post: utbildningsforvaltningen@karlskrona.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Praktiska gymnasiet Karlskrona

Praktiska gymnasiet Karlskrona

Praktiska Gymnasiet Karlskrona - Skolan för dig som vill göra praktik

Skolan antar inte nya elever 2020. Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Karlskrona och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Karlskrona

Bååtsgränd
371 34 Karlskrona

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer