Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Energiteknik

Praktiska gymnasiet Kalmar
Programinformation
Kalmar
Antal elever: 1 (år 1)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 120
    (medelvärde: 141,7) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-15
El- och energiprogrammet, Energiteknik

Om utbildningen

El- och energiprogrammet, för dig som är intresserad av energiteknik!

Är du teknisk och gillar elektronik? Är siffror din grej, och gillar du att vara serviceinriktad? Här på El och energi-programmet i Kalmar blir ditt intresse ditt jobb. Du jobbar med många uppgifter samtidigt, får lära dig bland annat att installera/sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor som hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador.

Inriktning energiteknik

Vill du bli driftoperatör, en person som ser till att styra och övervaka arbetet inom industrin eller energiföretaget? Då är energiteknik din grej. Du lär dig att genomföra drift- och underhållsarbeten inom ditt särskilda område.

Du kan jobba som bland annat driftoperatör för vatten- och miljöteknik, kraft- och värmeteknik eller som allmän driftoperatör.

Exempel på yrken

Allmän driftoperatör / Distributionselektriker / Elektronikproduktionstekniker / Fastighetsautomation / Hemservicetekniker / Industriautomation / Industrielektriker / Installationselektriker / kraft- och värmetekniker / Nätverkstekniker / Processautomation / vatten- och miljötekniker

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Energiteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Energiteknik

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Kalmar söker du till programmet via Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
E-post: gymnasieantagningen@gyf.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Energiteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Kalmar

Praktiska gymnasiet Kalmar

Praktiska Gymnasiet Kalmar – ett yrkesgymnasium med mycket praktik

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Kalmar och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Kalmar

Verkstadsgatan 15
392 39 Kalmar

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om El- och energiprogrammet, Energiteknik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer